Alarmant! In Romania, tot mai multe mame isi abandoneaza bebelusii

Ultima actualizare: 26-10-2012 20:50

Fenomen ingrijorator in maternitatile din toata tara: numarul bebelusilor abandonati la nastere creste de la o zi la alta.
 

In Baia Mare, numai in februarie, au fost parasiti 36 de copii, iar la Buzau, alti 12. Asistentii sociali spun ca mamele care isi lasa bebelusii sunt ori foarte sarace, ori barbatii lor si-au pierdut serviciul de curand.

Alexandra are doi anisori si ghinionul sa nu fie dorita tocmai de parintii ei. Chiar mama a internat-o acum aproape doua luni si n-a mai luat-o acasa nici cand s-a facut bine.

Aici apare si problema! Un sistem care nu este bine pus la punct ii face pe copii sa fie de doua ori victime. Odata ale femeilor care ii abandoneaza la maternitate. Apoi sunt singuri in fata unui legi care spune ca un prunc poate fi dat spre adoptie doar daca parintii naturali nu il mai viziteaza doua luni. Mamele stiu asta si ca sa nu fie decazute din drepturi, mai trec din cand in cand pe la bebelusi, dar fara gand sa-i ia acasa.

Si salonul maternitatii din Buzau, unde sunt gazduiti copiii abandonati, e plin ochi. In ultimele zile, sase nou-nascuti au fost parasiti de mame. Alte cateva gravide au cerut deja ca bebelusii lor sa fie dusi in centre de plasament, pentru ca nu pot avea grija de ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO