Acțiune inedită împotriva braconajului de pe râul Jiu

Dată publicare: 09-01-2018 13:08
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Acţiune inedită a unei asociaţii de pescari din Gorj. Oamenii au dat foc plaselor confiscate de la braconieri, în speranţa că vor reduce astfel numărul acestora, pe râul Jiu.

Nu mai puţin de 12 kilometri de plase folosite ilegal la pescuit au fost confiscate în cursul anului trecut, iar membrii asociaţiei spun că nu mai pot pescui din cauza lor.

Nu doar plase interzise la pescuit au fost puse pe foc, ci inclusiv bărci gonflabile folosite de braconieri.

Focul a fost făcut pe malul Jiului, spre bucuria pescarilor care speră ca măcar de acum încolo să aibă fir întins atunci când pleacă de acasă.

Ion Opriana, pescar: ”Ravagii, uite așa mătrăşesc nenorociţii tot peştele pe Jiu, vin cu setcile şi noi cu beţele stăm şi ne uităm la apă. Ei prind peştele şi noi plecăm cu buzunarele goale, braconierii s au înmulţit, peştele se duce.”

Potrivit autorităţilor, în zona Turceni sunt cele mai multe acţiuni de braconaj, aici fiind şi cele mai multe balti cu peste. În mod frecvent, indivizii scapă nepedepsiţi.

Acţiunile antibraconaj se vor intensifica însă în perioada următoare pentru că răul Jiu a fost populat cu câteva tone de peşte.

Aproape 4000 de persoane au legitimaţie de pescar la nivelul judeţului Gorj. Taxa anuală plătită de fiecare membru este de 90 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO