A inceput recensamantul rutier! Asa vom afla unde trebuie investiti banii

Ultima actualizare: 17-10-2012 14:06

Avem prea putini bani pentru cate autostrazi, poduri sau tuneluri sunt necesare. Asadar cum impartim bruma de fonduri pentru investitii? Raspunsul vine de la recensamantul de trafic rutier, care a inceput de luni in toata tara.

Se vor numara toate masinile care circula, ca sa stim cat de incarcate sunt soselele si de unde vor incepe lucrarile. X-uri, bastonase si priviri ca la un meci de tenis. Asa s-a desfasurat prima zi de recenzare in intreaga tara. Oamenii de la drumuri stau cu tabelul in fata si aduna de la automobile, la carute, biciclete, tiruri si autocare.

Recensamantul de trafic se face din cinci in cinci ani. Pana in 2025 numarul de masini aflate in trafic s-ar putea dubla, conform estimarilor.

Clujenii sunt printre putinii care vor primi o veste buna. De la 21.000 de masini pe zi care intrau dinspre Turda, numarul va scadea dramatic pentru ca s-a dat in folosinta o portiune din Autostrada Transilvania.

Numaratoarea dureaza pana la toamna. Si anul acesta se va confirma ca DN1 ramane cel mai aglomerat din tara. De aceea se justifica o autostrada de la Bucuresti la Brasov. Avem santier, dar e blocat din lipsa de bani. Lucrarea ar fi trebuit finalizata si inaugurata inainte de Paste.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO