8.000.000 de scrisori care sa ne avertizeze de pericolul noii gripe!


Ultimul update: Marti 10 Aprilie 2012 19:26
Data publicarii: Marti 05 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Ramanem in alerta, de groaza gripei noi! Desi, din fericire, in Romania nu a fost raportat niciun caz de imbolnavire cu virusul A-H1-N1, avem preventiv un Comitet pentru Situatii de Urgenta.

 

Astfel, pentru ca toata lumea sa constientizeze pericolul, de saptamana viitoare vor fi expediate 8 milioane de scrisori catre populatie. In felul acesta vom afla cum se manifesta boala si ce ar trebui sa facem.

Primii care risca sa ia boala sunt tinerii, in special cei care au intre 20 si 40 de ani, spun specialistii. Acestia au in general mai multe posibilitati sa calatoreasca in tarile in care au fost raportate cazuri de gripa noua.

Asadar, toti cei care vin dintr-un voiaj de pe continentul Nord American si in termen de 7 zile prezinta urmatoarele simptome: febra, tuse seaca, nas infundat, trebuie sa se prezinte la medic.

Suntem, din pacate, statistic, pe ultimul loc in Uniunea Europeana la consumul de sapun.
Ion Bazac, ministrul sanatatii
Esential este sa respectam si normele elementare de igiena, ne transmit ingrijorati reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Daca in ciuda acestor masuri Romania va fi afectata totusi de o epidemie de gripa, aceasta ar lovi in valuri.

Medicii cred ca un val poate dura opt saptamani, cu un varf in saptamana a patra, cand autoritatile se asteapta la un absenteism masiv de la locurile de munca. Important este ca in aceste momente, serviciile si intreprinderile de baza sa functioneze.

Pana acum, 26 sau 27 de oameni au murit, iar virusul a fost depistat inclusiv in 12 tari din Uniunea Europeana. Toti cei care s-au imbolnavit au calatorit in Mexic, Statele Unite si Canada.

Din fericire, la noi nu a aparut niciun caz. Asta nu ne da dreptul sa ne culcam pe o ureche.

Pe de alta parte, Romania ar trebui sa isi produca singura vaccinul necesar pentru combaterea virusului. In aceasta situatie sunt alte sapte tari de pe continent. 

Bazac: Zona cu risc de pandemie s-a extins
OMS anunta 1.124 de cazuri confirmate de gripa porcina
Pandemia de gripa
VIDEO PROTVPLUS.RO