Femeie ucisă în centrul orașului Mioveni, de un bărbat bolnav psihic

Ultima actualizare: 28-08-2017 19:39

Un incident şocant, produs vineri, în centrul oraşului Mioveni din Argeş, readuce în discuţie situaţia celor care suferă de boli psihice şi nu sunt supravegheaţi.

Un bărbat de 37 de ani, fost profesor de istorie şi cu afecţiuni psihice, a înjunghiat mortal o femeie. Tot el a mai atacat o tânăra de 19 ani, în faţă catedralei din Mioveni, acum trei ani, în aceeaşi luna. Fata a scăpat atunci cu viaţă, motiv pentru care instanţa a considerat că este de ajuns că bărbatul să ia medicamente şi să rămână în grijă mamei.

Femeia rănită a pierdut foarte mult sânge şi, deşi medicii au încercat tot ce era posibil, nu a mai supravieţuit. Bărbatul, bolnav psihic, nu o cunoastea. A atacat-o din senin pe trotuar, în faţă unei terase pline cu oameni.

Dan Andreian, martor: "A trecut stradă pe aicea, el a stat acolo la terasă şi după aia, când a ajuns în zona asta, i-a dat cu cuţitul şi a fugit, s-a dus spre casă. A urmărit-o, aşa a făcut şi cu fata aia atunci."

Imediat după atacul sângeros, bărbatul, un fost profesor de istorie, a fugit spre casă. Locuia în blocul din apropiere, iar poliţiştii l-au găsit în casă. Aruncase cuţitul la parter.

Victima, o femeie de 69 de ani, are doi băieţi mari, stabiliţi în Spania. În urmă cu 3 ani rămăsese văduva.

Elena Duluman, prietena victimei: ”Venea de la cimitir am înţeles şi mergea la prietenă ei care stă aicea. Şi m-a sunat şi mi-a spus: "Nuţa, a înjunghiat-o pe doamna Gina."

Suspectul are afecţiuni psihice şi a fost internat de mai multe ori la spitalul de psihiatrie.

În august 2014, a mai înjunghiat o tânăra de 19 ani, pe care nu o cunoştea, în faţă catedralei din oraş. Fata a scăpat atunci cu viaţă, iar instanţa a decis că individul să urmeze un tratament medicamentos şi să rămână în grijă mamei sale, o învăţătoare ieşită la pensie. vineri, femeia nu era acasă, iar el a ieşit nesupravegheat pe stradă.

Acum o luna şi jumătate a mai avut loc un atac similar în aceeaşi zona, iar oamenii au bănuit că el ar fi autorul. Însă victima nu a depus reclamaţie la poliţie de frica lui, pentru că oraşul e mic.

Fratele lui da vină pe sistemul medical şi spune că n-ar fi trebuit să stea în libertate, ci într-un spital de psihiatrie.

Fratele suspectului: ”E o culpă comună, dacă e s-o luăm aşa, Deci şi instituţiile, legislaţia, familia. Condoleanţe familiei, îmi pare rău. El este bolnav psihic, trebuia lăsat internat dar undeva specializat. Vedea nu e capabilă! El e bolnav psihic, deci trebuie să rămână pe viaţă undeva, că e bolnav!"

Cel mai probabil, bărbatul va ajunge din nou la spitalul de psihiatrie, iar judecătorii vor decide cât va rămâne internat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO