Cum arata noul ecran de cinema de 270 de grade, experienta absoluta in vizionarea unui film


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2014 06:57
Data publicarii: Luni 30 Decembrie 2013 17:46
Categorie: Smart Nation
screen x

E cam cald aici, cate grade sunt? Cam 270… Aceasta este noua dimensiune a cinematografiei, un ecran pe care puteti urmari filmele la 270 grade.

 

ScreenX, asa cum a fost numit, a devenit noua moda a cinematografelor din Coreea de Sud. Ce inseamna acest ecran? Pe langa clasicul ecran de cinema din fata scaunelor, si peretii latelari vor fi “imbracati” cu imagini, oferind o perspectiva nemaivazuta pana in prezent.

Daca si voi aveti astfel de idei, de ce nu le inscrieti in competitia Smart Nation? Cele mai bune proiecte vor fi premiate. Aflati mai multe informatii pe www.smartnation.ro

Alaturi de directorul Kim Jee, un cinematograf din Coreea de Sud a vrut sa ofere ambientul total pentru un film de actiune, prezentand nu numai o imagine in premiera la 270 grade, dar si o sonorizare care da impresia implicarii active a telespectatorului in actiunea din film.

“Am vrut sa fie ceva coplesitor la inceput. Sa filmam in 270 grade a fost un iad, un cosmar. A trebuit sa filmam in asa fel incat telespectatorul sa nu se piarda prin detalii, sa aiba senzatia ca nu stie unde sa se uite.”, a spus regizorul pentru The Atlantic.

Filmul The X, prezentat in premiera in acest mod, a debutat la Festivalul International de Film de la Busan 2013, iar efectul a fost cu adevarat impresionant.

“Initial, am crezut ca ScreenX va fi mai eficient pentru scenele cu efecte speciale, dar am realizat pe parcurs ca este extrem de eficient si in scenele mai statice, poate chiar infricosatoare”, mai spune Kim.

Intra in lumea celor mai tari inventii pe www.smartnation.ro

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO