Ce se intampla atunci cand vizionam o emisiune televizata, direct pe tableta sau smartphone

12-08-2013 10:34


vizionare meci de fotbal pe tableta

Multi dintre ce care au tablete sau telefoane inteligente aleg uneori sa urmareasca un film sau un meci de fotbal pe acest gadget, in loc de televizor. Putini stiu insa ca exista un efect negativ necunoscut al acestui obicei.

Potrivit unui studiu recent, urmarirea unui meci de fotbal pe smartphone sau tableta produce aceeasi cantitate de emisie de carbon ca si o masina care parcurge 16 km.

Este adevarat insa ca aceste emisii sunt de 8 ori mai mici decat atunci cand meciul este urmarit pe un televizor obisnuit, scrie Daily Mail.

Daca vreti sa aflati cum va puteti transforma televizorul intr-un Smart Tv, cititi despre acest subiect pe SmartNation.ro. Tot aici va puteti inscrie la concurs, daca aveti proiecte in domeniul tehnologiei, iar cele mai bune idei vor fi premiate.

Revenind la studiul legat de emisiile de carbon produse de telefon sau de tableta, trebuie mentionat ca acesta a fost realizat de Carbon Trust.

Fundatia precizeaza ca modul cel mai ecologic de a urmari un meci sau un film este la un club sau acasa, unde mai multe persoane impart astfel un singur ecran.

Cele mai bune ecrane sunt cele cu LED, apoi LCD si cele cu plasma.

Insa cei care aleg sa vada singuri un meci, ar fi mai bine sa-l urmareasca pe tableta sau smartphone, nu pe televizor.

Aceste aparate produc mai putine emisii, pentru ca au ecranul mai mic.

Multe persoane prefera sa urmareasca programe prin aceasta metoda. De exemplu, in Marea Britanie, 27% dintre cei care au smartphone si 63% din proprietarii de tablete folosesc aceste gadgeturi pentru a vedea in direct emisiuni tv.

Mai multe televiziuni, printre care BT si Sky Sports, ofera aplicatii speciale pentru vizionarea cat mai buna a meciurilor pe telefon sau tableta.

Vizionarea unei emisiuni pe laptop inseamna cu 50% mai putine emisii de carbon decat acelasi timp petrecut pentru a urmari programul preferat pe un calculator.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO