Renumit medic pediatru din Hunedoara, decedat după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Ultima actualizare: 14-11-2020 18:23
Spitalul Municipal din Hunedoara
Spitalul Municipal din Hunedoara

Medicul primar pediatru Emilia Biber, fost coordonator al Compartimentului de neonatologie de la Spitalul Municipal "Dr. Alexandru Simionescu", a încetat din viaţă vineri, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, a anunţat conducerea unităţii medicale.

În vârstă de 70 de ani, dr. Emilia Biber a activat în cadrul spitalului din Hunedoara timp de peste 40 de ani, iar după ce s-a pensionat, în anul 2018, a continuat să păstreze legături strânse cu foştii colegi, transmite Agerpres.

"Spitalul Municipal 'Dr. Alexandru Simionescu' Hunedoara este astăzi îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber, medic primar pediatru, personalitate marcantă a neonatologiei şi pediatriei hunedorene. Născută în judeţul Alba la 18.10.1950, dr. Biber a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca şi a activat în cadrul spitalului timp de peste 40 de ani. (...) Doamna doctor Biber a continuat să fie dăruită profesiei şi a fost prezentă cu generozitate printre noi până la sfârşit. A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului nostru şi a fost mereu preocupată şi implicată în problemele care s-au ivit în exercitarea acestei funcţii. În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat pe mai departe legături strânse cu foştii colegi", au scris reprezentanții Spitalului Municipal din Hunedoara, într-o postare pe Facebook.

Emilia Biber este al doilea medic din judeţul Hunedoara care a fost răpus de noul coronavirus de la declanşarea pandemiei de COVID-19, după ce la sfârşitul lunii aprilie 2020 doctorul Mirela Feier, în vârstă de 70 de ani, de la Spitalul Municipal Brad, a murit la un spital din Cluj-Napoca.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO