Un barbat de 60 de ani a primit inima unei femei aflate in moarte cerebrala. Pacientul astepta transplantul de 1 an

Ultima actualizare: 03-07-2016 00:00

Un barbat in varsta de 60 de ani din Iasi, aflat pe lista de asteptare a Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant Mures, a primit o sansa uriasa la viata.

In pieptul lui va bate inima unei femei de 45 de ani, care a intrat in moarte cerebrala iar familia a decis sa ii doneze organele. La pranz, medicii erau deja in sala de operatie de 3 ore si faceau transplantul de cord.

Cordul a ajuns la Targu Mures cu un elicopter SMURD dupa un zbor de o ora si jumatate. Inima a fost prelevata la Iasi, de la o femeie de 45 de ani aflata in moarte cerebrala.

Familia ei a decis sa ii doneze organele si sa salveze alte vieti. Barbatul care va primi inima noua are 60 de ani si este tot din Iasi si se afla pe lista de asteptare al institutului inimii de un an. A aflat aseara ca exista un donator si a fost chemat la Targu Mures. La ora pranzului, el se afla inca in sala de operatii unde o echipa de medici efectueaza transplantul.

Este cel de al optulea transplant de cord facut anul acesta la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO