"Sunt dovada vie ca putem sa ne vindecam", spune unicul bolnav de SIDA ce a invins boala

Timothy

Americanul Timothy Brown, supranumit "pacientul din Berlin", singura persoana din lume cunoscuta pana in prezent care s-a vindecat de SIDA, spune ca este "dovada vie" a faptului ca oamenii pot invinge aceasta boala.

Timothy Brown a acordat un interviu cu ocazia celei de-a 19-a Conferinte internationale despre SIDA, care are loc la Washington, de duminica pana vineri, si la care participa 25.000 de persoane.

El a lansat cu aceasta ocazie un apel public pentru a promova o campanie de strangere de fonduri, initiata cu scopul de a finanta programele de cercetari medicale contra acestei maladii.

Testat seropozitiv in 1995, cand era student la Berlin, Timothy Brown nu a mai prezentat semne de infectie in organism incepand din 2007.

"Este minunat sa te vindeci de infectia cu HIV (virusul imunodeficientei umane care declanseaza SIDA)", a declarat Brown.

Citește și
Chagas
"Noua SIDA a Americilor". Este transmisa de insecte si poate cauza explozia inimii
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

"Nu mai simt stimulii senzoriali la nivelul picioarelor, dar acum merg mai usor si ma simt mai bine. Aproape ca nu mai am dureri niciodata, ci doar, uneori, dureri de cap", spune Timothy, in prezent in varsta de 47 de ani.

"Ma simt bine", a continuat el, plangandu-se in gluma de faptul ca este tratat "ca o vedeta rock".

Afla care sunt cele mai frecvente infectii in copilarie si cum le tratezi

Dupa ce a primit o grefa de maduva osoasa in 2007, pentru a trata leucemia de care suferea, Timothy Brown a incetat sa mai ia antiretrovirale si nu a mai prezentat in organism nicio urma de infectie cu HIV.

Medicii care il ingrijeau au declarat ca pacientul s-a vindecat.

Grefa de maduva provenea de la un donator care avea celule imunitare mutante rezistente la HIV.

Potrivit estimarilor, 0,3% din populatia mondiala este inzestrata cu aceasta imunitate naturala contra HIV, ce provine din mutatia genei CCR5. Potrivit medicilor, acest procent este de 1% in randul populatiei europene.

Timothy Brown a primit o a doua grefa de maduva osoasa in 2008, provenind de la acelasi donator, din cauza reaparitiei leucemiei, nu a virusului care declanseaza SIDA.

Acea interventie chirurgicala i-a cauzat insa cateva probleme neurologice.

Pe langa aceste transplanturi, care sunt proceduri medicale dificile si riscante, Timothy Brown a urmat un tratament radiologic aplicat la nivelul intregului corp pentru a-si trata cancerul sangvin cu care a fost depistat.

"Astazi vreau sa ajut, prin intermediul fundatiei mele, la gasirea unei metode de vindecare pentru toata lumea", a adaugat Brown, care este implicat in programele de cercetare lansate de Universitatea San Francisco din California.

El spune ca a fost contactat de reprezentantii National Institutes of Health (NIH), care doreau sa testeze un esantion din sangele sau, pentru a vedea daca acesta prezinta inca urme de HIV.

Referindu-se la o recenta polemica lansata de un cercetator francez potrivit caruia urme de HIV activ ar exista inca in sangele lui, Timothy Brown a spus ca s-a vindecat complet.

"Sunt seronegativ. Pot sa va arat toate analizele medicale care confirma acest lucru", a spus acesta.

"Intentionez, cu fundatia mea, sa gasesc donatori pentru a obtine fonduri care sa permita finantarea programelor de cercetare", a adaugat el, spunand ca biotehnologia este calea cea mai promitatoare pentru gasirea unui tratament universal contra SIDA.

Timothy spune ca guvernul american investeste prea putin in biotehnologie, alocand doar 2 miliarde de dolari in fiecare an, in timp ce China aloca 60 de miliarde de dolari in fiecare an.

"Exista cateva mii de cercetatori foarte capabili, care nu pot sa obtina fonduri si care sunt dispusi sa lucreze din greu pentru a gasi un mijloc pentru a eradica HIV", a spus Brown, adaugand ca Uniunea Europeana cheltuieste mai mult decat Statele Unite pentru a gasi un tratament contra HIV.

Rugat de jurnalisti sa vorbeasca despre caracterul "miraculos" al vindecarii sale, asa cum nu se feresc sa scrie autorii unor articole din presa internationala, Timothy Brown a spus, dupa o scurta ezitare: "Este greu de spus. Depinde de convingerile religioase ale fiecaruia: unii spun ca este exclusiv rezultatul stiintei medicale, altii spun ca a fost o interventie divina. Eu as spune mai degraba ca este putin din amandoua".

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
FOTO. Povestea tulburatoare din spatele fotografiei care a impresionat peste un miliard de oameni
FOTO. Povestea tulburatoare din spatele fotografiei care a impresionat peste un miliard de oameni

In luna noiembrie 1990, aceasta fotografie publicata de revista LIFE a facut inconjurul lumii si a devenit in curand un adevarat simbol. Aproximativ 1 miliard de oameni au vazut aceasta imagine tulburatoare. Iata povestea din spatele ei.

"Noua SIDA a Americilor". Este transmisa de insecte si poate cauza explozia inimii

O boala putin cunoscuta, parazitara, transmisa de o specie de insecte care se hraneste cu sange, a fost supranumita de experti "noua SIDA a Americilor".

"Am SIDA si sunt insarcinata". Oamenii fara adapost din Bucuresti, cautati in canale de medici

Sanatatea la control - au raspuns "prezent" noaptea trecuta oameni ai strazii, in cadrul unei actiuni sociale organizate de primaria sectorului 2.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei
Răsturnare de situație în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei

Răsturnare de situație în dosarul în care Vlad Pascu, tânărul care a provocat, vara trecută, accidentul de pe litoral, este judecat pentru omor din culpă.