Spitalul de Urgență din Oradea rămâne fără medici: „40 de urgentiști, căutăm spital”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 08 Mai 2018 08:10
Categorie: Stiri Sanatate

Doctorii din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Oradea au postat pe Internet un anunț: „40 de medici urgentiști, căutăm spital."

S-a ajuns aici după ce au aflat că sporurile pentru munca în condiții deosebite vor fi micșorate, în urma unei decizii a Consiliului Local.

Toți au depus o cerere de demisie în masă încă de săptămâna trecută, dar care nu a intrat încă în vigoare. Și asistenții spun că vor recurge la același gest.

Toţi medicii din cadrul serviciului UPU-SMURD Bihor au semnat o cerere de demisie colectivă pe care au depus-o la secretariatul spitalului şi care ar trebui să intre în vigoare săptămâna viitoare. Ba mai mult, unul dintre ei a postat pe un site un anunţ potrivit căruia „caută spital".

Dr. Dacian Juca, locţiitor-şef UPU Oradea: „Nu va mai fi terapie intensivă mobilă în judeţul Bihor. Nefiind departamentul de urgenţă, nu ştiu cine îşi asumă răspunderea să lucreze în departamentul de urgenţă."

Doctorii susţin că au lăsat un răgaz conducerii spitalului şi primăriei ca să găsească o soluţie pentru nemulţumirile lor. Ei sunt revoltaţi din cauza deciziei Consiliului Local de a diminua sporurile pentru condiţii deosebite de muncă cu 60 la sută pentru medici şi cu 20 la sută pentru asistenţi. Şi cei din urmă au anunţat că vor demisiona.

Claudia Highidus, asistentă medicală UPU Oradea: Ne nemulţumeşte scăderea sporurilor, care s-a făcut fără nicio consultare a medicilor şefi de secţie, a secţiilor grele, care sunt direct afectate de acest lucru."

Dr. Dacian Juca: „Acest protest a pornit de la respectarea unor principii de bază, echitabilitate, să fim echitabili şi să fim la fel în toată ţara."

Primarul le-a cerut protestatarilor să aştepte încă o lună, timp în care spune că va găsi o rezolvare.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea: „Având responsabilitatea funcţionării acestor spitale, a celor aproape 4000 de angajaţi care lucrează în spitale şi ai miilor de pacienţi, aveam varianta să mă spăl pe mâini sau varianta să văd, totuşi, ce se întâmplă şi să susţin nişte decizii. Şi-am susţinut propunerile de a aplica diferenţiat aceste sporuri."

Dacă demisiile vor intra în vigoare, activitatea Unităţii de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean va fi compromisă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO