Spitalele din România se apropie de capacitatea maximă. Brașovul transferă pacienți cu Covid-19

Ultima actualizare: 22-06-2020 13:46

Cele mai recente raportări arată 246 îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Cu 69 mai puține față de duminică.

Sunt tot mai multe semne dinspre sistemul sanitar că nu va urma deloc o perioadă ușoară. Unele spitale se îndreaptă spre capacitatea maximă.

La cel de Boli Infecțioase din Târgu Mureș, de exemplu, au fost aduși nouă pacienți din Brașov. Nu mai sunt locuri acolo.

Inițial, solicitarea a fost pentru 20 de pacienți, însă au ajuns la Târgu Mureș doar nouă pacienți infectați cu Covid-19. Transportul s-a făcut cu mașinile ISU Brașov.

Iuliu Moldovan, director DSP Mureș: „Au ajuns în cursul serii 9 pacienți cu covid din Brașov, starea lor este bună”.

Dr. Ovidiu Garbovan, manager Spitalul Județean Mureș: „Ei au acuma o creștere alarmantă a numărului de pacienți covid. Numărul pacienților la nivelul județului Mureș este mic, cadrele medicale sunt acolo”.

La Târgu-Mureș sunt 90 de paturi pentru pacienții infectați cu coronavirus. 49 au fost ocupate.

Dr. Ovidiu Garbovan, manager Spitalul Județean Mureș: „În ultima vreme se observă o creștere a numărului de pacienți covid chiar asimptomatici, lucru care are o explicare, nerespectarea regulilor. Fac un apel către populație ca să se respecte normele, că suntem în situația în care numărul paturilor în spitale sunt fixe și să nu ajungem ca sistemul de spitale să nu facă față numărului de îmbolnăviri”.

Autoritățile trag așadar un semnal de alarmă. Altfel, există riscul de colaps, în condițiile unei creșteri accelerate a numărului de bolnavi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO