Sancțiunea primită de funcționarul care i-a dat italianului dreptul să opereze


Ultimul update: Miercuri 06 Februarie 2019 07:47
Data publicarii: Marti 05 Februarie 2019 17:07
Categorie: Stiri Sanatate

Un caz halucinant este anchetat de Colegiul Medicilor, procurori şi Ministerul Sănătăţii. Un italian cu opt clase s-a dat drept chirurg plastician şi a efectuat intervenţii pe mai mulţi pacienţi în clinici particulare din Capitală.

Colegiul Medicilor a început o verificare a tuturor centrelor private în care lucrează medici străini şi a sesizat Parchetul.

Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat în data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală.

Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă şi a sesizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului în care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea lui Matteo Politi.

”Menţionăm că funcţionarul public a fost mutat disciplinar, urmând că până la finalizarea cercetărâi disciplinare să-şi desfăşoare activitatea în cadrul altui compartiment”, potrivitt comunicatului DSPMB.

De asemenea, a fost dispus un control la nivelul Biroului de Informatica şi Biostatistica Medicala pentru verificarea modului în care au fost eliberate codurile de parafă în cursul anului 2018. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Gestul care l-a dat de gol pe falsul chirurg plastician. Ce a făcut în timpul operației
Președintele CMR, despre medicul fals: Șarlatanii sunt atrași de sumele mari de bani
VIDEO PROTVPLUS.RO