Profesorul Mihai Lucan ar vrea să se întoarcă la clinică. Emanuel Ungureanu: ”La locul crimei”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Plasat sub control judiciar, profesorul Mihai Lucan a ajuns vineri la o secţie de poliţie din Bucureşti pentru a da cu subsemnatul.

Controversatul medic urolog a refuzat să comenteze acuzaţiile ce i se aduc, spunând că nu are voie să vorbească cu presa. "E o ţară căreia nu-i plac miturile", a fost tot ce a spus Lucan.

Profesorul din Cluj este sub control judiciar şi s-a prezentat la poliţie în Capitală fiindcă are domiciliul înregistrat şi aici. El a dat şi joi declaraţii la DIICOT. EL nu ar fi vorbit nici în faţa judecătorilor despre paguba ce i se impută.

Emanuel Ungureanu, fost angajat al institutului: ”Din sursele pe care le am, profesorul Lucan vrea să se întoarcă la clinică, ori suspiciunea pacienților care ar vrea să vorbească despre modul mafiot în care au fost jecmăniţi este că de fapt lui nu i se întâmplă nimic. Mi se pare strigător la cer ca el vrea să se întoarcă la locul crimei."

Atunci când judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis ca profesorul să nu fie arestat preventiv, Lucan ar fi întrebat-o pe magistrată dacă i-a transmis cineva că o iubeşte, afirmă surse din anchetă. Replica sa i-a susprins pe toţi cei aflaţi în sala de judecată. Decizia a fost oricum contestată atât de procurori cât şi de avocaţii medicului, care vor ca Lucan să fie scos de sub controlul judiciar. 

Medicul Mihai Lucan şi fiul acestuia, Valeriu Ciprian Mihai Lucan, reţinuţi de către procurorii DIICOT în dosarul de delapidare şi constituire a unui grup infracţional organizat, vor fi cercetaţi sub control judiciar, au decis magistraţii Tribunalului Bucureşti, care au respins, vineri, propunerea procurorilor, de arestare preventivă. Aceeaşi decizie - de plasare sub control judiciar - a fost luată şi în cazul celor doi directori ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj - Dan Emil Fofiu - Sânpătreanu şi Sanda Rodica Baciu - reţinuţi şi ei în acest dosar.

Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi joi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Procurorii DIICOT au făcut miercuri cinci perchezitii la Cluj, una fiind la clinica medicală privată a familiei Lucan, în acest dosar.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!