Profesorul Mihai Lucan ar vrea să se întoarcă la clinică. Emanuel Ungureanu: ”La locul crimei”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 29 Decembrie 2017 10:14
Categorie: Sanatate

Plasat sub control judiciar, profesorul Mihai Lucan a ajuns vineri la o secţie de poliţie din Bucureşti pentru a da cu subsemnatul.

Controversatul medic urolog a refuzat să comenteze acuzaţiile ce i se aduc, spunând că nu are voie să vorbească cu presa. "E o ţară căreia nu-i plac miturile", a fost tot ce a spus Lucan.

Profesorul din Cluj este sub control judiciar şi s-a prezentat la poliţie în Capitală fiindcă are domiciliul înregistrat şi aici. El a dat şi joi declaraţii la DIICOT. EL nu ar fi vorbit nici în faţa judecătorilor despre paguba ce i se impută.

Emanuel Ungureanu, fost angajat al institutului: ”Din sursele pe care le am, profesorul Lucan vrea să se întoarcă la clinică, ori suspiciunea pacienților care ar vrea să vorbească despre modul mafiot în care au fost jecmăniţi este că de fapt lui nu i se întâmplă nimic. Mi se pare strigător la cer ca el vrea să se întoarcă la locul crimei."

Atunci când judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis ca profesorul să nu fie arestat preventiv, Lucan ar fi întrebat-o pe magistrată dacă i-a transmis cineva că o iubeşte, afirmă surse din anchetă. Replica sa i-a susprins pe toţi cei aflaţi în sala de judecată. Decizia a fost oricum contestată atât de procurori cât şi de avocaţii medicului, care vor ca Lucan să fie scos de sub controlul judiciar. 

Noi dezvăluiri în cazul medicului urolog Mihai Lucan, făcute de fostul ministru Vlad Voiculescu

Medicul Mihai Lucan şi fiul acestuia, Valeriu Ciprian Mihai Lucan, reţinuţi de către procurorii DIICOT în dosarul de delapidare şi constituire a unui grup infracţional organizat, vor fi cercetaţi sub control judiciar, au decis magistraţii Tribunalului Bucureşti, care au respins, vineri, propunerea procurorilor, de arestare preventivă. Aceeaşi decizie - de plasare sub control judiciar - a fost luată şi în cazul celor doi directori ai Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj - Dan Emil Fofiu - Sânpătreanu şi Sanda Rodica Baciu - reţinuţi şi ei în acest dosar.

Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi joi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Procurorii DIICOT au făcut miercuri cinci perchezitii la Cluj, una fiind la clinica medicală privată a familiei Lucan, în acest dosar.

Teroarea instituită de Mihai Lucan. Medicul urolog ar fi secționat intenționat artera unui pacient, ca să compromită un coleg

Teroarea instituită de Mihai Lucan. Medicul urolog ar fi secționat intenționat artera unui pacient, ca să compromită un coleg

transplant

Spitalul Sfânta Maria din Capitală: Pacientul care a fost supus unui transplant pulmonar se simte bine

În România, nu se pot obţine gratuit mijloace contraceptive de la medicul de familie

350 de manageri de spitale, la coadă, la Guvern. Nicio concluzie despre salarii, după 4 ore de discuții

CNAS a făcut planul pentru a stopa furtul din serviciul de îngrijiri la domiciliu

Proteste în Sănătate. Noile salarii împart angajații din spitale în 2 tabere

Ministerul Sănătății vrea o lege a vaccinării: ”Intenționăm să demarăm campanii!”

capuse

50 de oameni, înțepați de căpușe. Ce trebuie să faceți dacă sunteți mușcați

O nouă zi, un nou protest în Sănătate. Unele salarii au scăzut cu 1.000 de lei

Spitalul Marie Curie, o nouă victimă a chirurgului Burnei. Despăgubiri uriașe în cazul său

Un medic din Vrancea şi-a împărţit salariul cu infirmierele. ”Statul a luat de la necăjiți”

Cum puteți intra în posesia unui nou card de sănătate, dacă expiră

Sindicaliștii din Sănătate au anunțat grevă generală pe 11 mai. Apelul către guvernanți