Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 90. Printre victime, o gravidă în vârstă de 17 ani

09-03-2018 21:28
Sursa: News.ro

gripa

Numărul persoanelor care au murit din cauza virusului gripal a ajuns la 90. Victimele sunt două femei de peste 70 de ani din Mureș și Arad, cât și o tânără de 17 ani din Covasna, care era însărcinată.

O tânără în vârstă de 17 ani din judeţul Covasna, care era însărcinată, a murit din cauza gripei la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a confirmat vineri conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Covasna, pentru Agerpres.

„Am primit rezultatul probelor trimise la laboratorul de la Bucureşti şi s-a confirmat diagnosticul", a declarat Agoston Laszlo.

Potrivit medicul epidemiolog Santa Ferenc din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, cauza decesului a fost infecţie virală cu virusul gripal din grupa A H1.

Totodată, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, vineri seară, moartea a două femei, nevaccinate antigripal şi care aveau diferite afecţiuni medicale, informează News.ro.

Una dintre femei, în vârstă de 79 de ani, era din judeţul Mureş, iar medicii au confirmat virus de tip A. Femeia a murit în 5 martie. De asemenea, este vorba despre o femeie de 75 de ani din judeţul Arad, care a avut tirus gripal B şi a murit în cursul zilei de vineri.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro, Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO