Ce se plateste din contul blocat al Ministerului Sanatatii: "Pacientii nu vor fi afectati"

Dată publicare: 28-05-2013 10:20
Dată actualizare: 31-05-2013 00:44


O firma cu care Ministerul Sanatatii a avut un contract pentru realizarea unor "ghiduri arhitecturale" a obtinut in instanta executarea silita, pentru recuperarea sumei datorate si a penalitatilor fiind blocat un cont.

Potrivit reprezentantilor MS, nu a fost blocat contul in care sunt fondurile Sanatatii.

In 13 februarie, firma Vamed Standortentwicklung und Engineering GMBH&CO KG a cerut Judecatoriei Sectorului 3 incuviintarea executarii silite a Ministerului Sanatatii. Instanta a admis cererea in 22 februarie si a incuviintat executarea silita a Ministerului Sanatatii, decizia fiind irevocabila, potrivit site-ului Judecatoriei Sector 3.

"Firma care a cerut in instanta recuperarea unor datorii de la Ministerul Sanatatii a avut contract cu ministerul pentru realizarea unor servicii de ghiduri arhitecturale si ingineresti cu finalizare. In 2009 si 2010, dupa ce au fost primite, conducerile Ministerului Sanatatii din acei ani nu au platit, iar firma a actionat institutia in instanta, iar acum a cerut executarea silita", se arata intr-un comunicat de presa al MS.

In prezent, Ministerul Sanatatii are blocat un singur cont, cel de la Banca Comeriala Romana, prin care se fac anumite plati pentru deplasarile in strainatate ale personalului MS, achitarea carburantului pentru masinile care deservesc ministerul si alte facturi minore, a precizat sursa citata.

Ministerul Sanatatii a mentionat ca fondurile Sanatatii sau ale ministerului nu sunt blocate, astfel ca pacientii nu sunt afectati de aceasta decizie a instantei. "Activitatile ministerului se realizeaza in principal prin Trezorerie, iar acest cont nu se poate bloca", a mai aratat MS.

De asemenea, unitatile spitalicesti au contracte de finantare cu casele de asigurari de sanatate, ca urmare nici aceste unitati nu sunt afectate, a precizat Ministerul Sanatatii. Reprezentantii Ministerului Sanatatii poarta negocieri cu firma, pentru micsorarea sumei de plata, respectiv pentru reducerea unor penalitati.


VIDEO PROTVPLUS.RO