Medic din Timișoara acuzat că le-a numit pe asistente ”ciori și vaci”. Mihai Ionac, sancționat

21-01-2018 12:13

Mihai Ionac

Scandal uriaş la Spitalul Judeţean Timişoara, unde un medic șef de secție le-a numit pe asistente ”vaci și ciori” și le-ar fi amenințat. Împotriva medicului au fost depuse mai multe plângeri și a fost sancţionat la salariu.

Medicul Mihai Ionac, şeful secţiei de Chirurgie Vasculară din cadrul spitalului, este protagonistul unui amplu material publicat de tolo.ro.

Asistentele s-au plâns că au fost jignite în mai multe rânduri de doctor, care le-ar fi făcut idioate, proaste, iar pe una dintre ele ar fi ameninţat-o că o taie cu bisturiul. La nivelul conducerii spitalului şi la Colegiul Medicilor au fost depuse plângeri în acest sens.

”Vă enumeram câteva din jignirile aduse personalului BO 2: idioate, proaste, vaci, ciori. (…) De asemenea, d-na infirmieră Nyuli Claudia a fost ameninţată de către acesta ca o va tăia cu bisturiul”, se arata în plângerea înaintată Colegiului Medicilor.

Medicul chirurg Doru Valceanu susţine că Ionac nu respectă regulile în sălile de operaţie şi confirmă comportamentul acestuia în relaţia cu colegii.

”Sunt cuvinte grele, grosolane. S-a exagerat! E drept că eu vorbesc uneori mai ferm, dar atât”, s-a apărat Ionac.

Directorul spitalului Marius Craina a confirmat plângerile împotriva lui Ionac şi spune că l-a sancţionat, conform legii, cu tăieri din salariu pe 3 luni.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO