LIVE UPDATE. 47 de cazuri de coronavirus în România. Ultimele două cazuri, o femeie de 63 de ani și un bărbat de 48 de ani

×
Codul embed a fost copiat

Avem 47 de cazuri confirmate cu noul coronavirus în România - printre cei infectaţi cu Covid-19 fiind chiar şi un ofiţer SRI.

Urmăriți Știrile Pro TV și pe Twitter - @StirileProTV

Miercuri, comitetul pentru situații speciale de urgență a venit cu alte măsuri menite să limiteze răspândirea COVID 19 în țara noastră.

Specialiștii au recomadat, printre altele, suspendarea cursurilor în universități. Cei care vin din zonele roșii vor fi introduși în carantină, iar cei care vin din zonele galbene în izolare la domiciliu.

Guvernul reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800800358.

Citește și
coronavirus
Belgia confirmă primul deces din cauza coronavirusului. Ce spun autoritățile
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Cronologia evenimentelor în România, miercuri, 11 martie - LIVE UPDATE:

Informare de presă

Ora 22:40 - Încă două cazuri de coronavirus confirmate

 

O femeie în vârstă de 63 de ani a fost testată pozitiv miercuri seară pentru coronavirus. 

Aceasta este contact al femeii de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România în data de 29 februarie.

De asemenea, și un bărbat în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în București, a fost testat pozitiv. 

Acesta este în prezent asimptomatic și este contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

Ora 22:05 - Un tânăr din Iași, cazul 45 de infectare cu coronavirus

 

Un bărbat în vârstă de 20 de ani din Iași a fost depistat cu coronavirus. În acest moment este asimptomatic.

Acesta a venit din Italia în data de 10 martie și a intrat în carantină la Satu Mare. A venit cu mașina, în care mai era o persoană. Testul celei de-a doua persoane a ieșit negativ, dar va fi reluat.

Tânărul va fi transportat miercuri seară cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. 

Anunţul SRI despre un ofiţer infectat cu COVID-19

 

În data de 10 martie 2020, un ofițer din cadrul Serviciului Român de Informații a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Direcția de Sănătate Publică București, împreună cu Direcția Medicală din SRI, au desfășurat o anchetă epidemiologică pentru identificarea și izolarea tuturor persoanelor cu care acesta a intrat în contact. În prezent, situația este sub control și au fost luate deja toate măsurile prevăzute în astfel de cazuri.

Directorul SRI a dispus înființarea unei comisii la nivelul Serviciului care va monitoriza permanent implementarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii noului virus de către persoanele care au fost în contact cu pacientul confirmat cu coronavirus. SRI comunică permanent cu instituțiile abilitate pentru gestionarea problematicii COVID-19 și respectă cu strictețe hotărârile acestora. 

ORA 20:45: 5 cazuri noi, în carantină la Arad

Au fost anunţate 5 cazuri noi. Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vamă din Italia în data de 9.03.2020, care au fost puşi în carantină Arad imediat de la sosire. Ei ar fi fost în contact cu cazul de la Arad depistat marţi seară.

Ora 20:20 - Şefa DSP București a demisionat

Şefa Direcției de Sănătate Publică din București a demisionat miercuri seară.

De asemenea, Corpul de Control al Ministerului Sănătății va verifica postarea de pe Facebook a lui Bogdan Aron, pacientul cu coronavirus care a așteptat 12 ore pentru a fi preluat de o ambulanță și transportat la spital.

Ora 20:10 - Un bărbat din Constanța a fost depistat cu coronavirus

 

Un bărbat în vârstă de 52 de ani din Constanța a fost testat pozitiv pentru coronavirus, fiind cazul cu numărul 39 din România.

Acesta a declarat că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă.

Bărbatul este asistent-șef la Spitalul Județean din Constanța. Reprezentanții unității medicale au spus că se ia în calcul intrarea spitalului în carantină.

Ora 18:30 - O femeie, contact direct al pacientului de la Gerota, depistată cu coronavirus

 

O femeie în vârstă de 54 de ani, contact direct al pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota, a fost confirmată cu coronavirus.

Este al 38-lea caz confirmat pe teritoriul României.

Ora 17:45 - Arafat: La acest moment nu se pune problema închiderii Bucureştiului

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a dat asigurări, miercuri, că în prezent nu se pune problema închiderii Bucureştiului.

„La acest moment nu se pune problema. Dacă va fi o transmitere susţinută în comunitate, foarte intensă, se pot lua astfel de măsuri, dar sunt măsuri care sunt măsuri de extremă, care la acest moment nu se impun. Nu avem scenariul care să necesite această măsură la acest moment. Analizele care se fac la nivelul specialiştilor de sănătate publică şi modul în care evoluează, dacă într-adevăr vom ajunge să avem foarte multe cazuri în Bucureşti, pot dicta orice fel de reacţie pentru a limita răspândirea, dar la acest moment nu se pune această problemă”, a declarat Arafat, la sediul Ministerului de Interne.

Ora 17:35 - Un bărbat din București a fost confirmat cu coronavirus

 

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din București, care a călătorit la Stuttgart în perioada 26 februarie - 2 martie, a devenit al 27-lea caz confirmat de coronavirus în România.

Acesta a prezentat simptome în data de 6 martie și în prezent este internat la spitalul Victor Babeș din București.

În total, numărul persoanelor confirmate cu coronavirus în București a ajuns la 17.

Ora 16:55 - Femeia confirmată cu coronavirus în Covasna va fi transportată la Cluj

 

Femeia confirmată cu coronavirus din judeţul Covasna va fi transportată miercuri cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, a informat prefectul Iulian Todor.

Acesta este primul caz de infecţie cu noul coronavirus din judeţ, testul pozitiv fiind confirmat de Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti. Femeia, în vârstă de 53 de ani, din oraşul-staţiune Covasna, a sosit recent din Italia.

Prefectul de Covasna, Iulian Todor, a declarant că femeia a sosit în judeţ în data de 8 martie din Italia şi a stat în carantină.

Potrivit acestuia, în judeţul Covasna mai sunt încă două persoane în carantină, cărora li s-au luat probe şi au fost trimise pentru analiză la Bucureşti.

Alte 66 de persoane sunt autoizolate la domiciliu după ce s-au întors din zone de risc.

Ora 16:35 - A fost confirmat un nou caz de infectare cu coronavirus. Numărul total a ajuns la 36

 

Al 36-lea român confirmat cu coronavirus este un bărbat din București în vârstă de 36 de ani. 

Acesta a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020.

Marți noapte a prezentat simptome, starea sa de sănătate s-a agravat și este internat în acest moment la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Victor Babeș.

Ora 15:45 - Încă trei cazuri confirmate cu noul coronavirus

 

Încă trei cazuri au fost confirmate cu coronavirus, numărul cazurilor ajungând la nivel național la 35.

Este vorba despre:

- Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic

- Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare

- Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare

ora 15.10 Bărbat cu probleme respiratorii, întors din Israel, este confirmat cu coronavirus. Sunt 33 de cazuri în România în total

 

Bărbatul care a ajuns la spitalul Universitar din Capitală în noaptea de marți spre miercuri, pentru că avea probleme respiratorii, a fost confirmat cu coronavirus.

El le-a spus medicilor de acolo că a călătorit în Israel abia după câteva ore.

ora 14.30 A fost confirmat cazul numărul 32 în România

 

A fost confirmat cel de-al 32 lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iasi, contact cu un caz confirmat în Varșovia, care era în autoizolare din data de 9.03.2020.

ora 14.20 Tribunalul București suspendă programul cu publicul

Tribunalul București anunță că programul cu publicul se suspendă în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, iar înscrisurile se vor depune exclusiv prin mijloace de comunicare electronică permise de lege (e-mail, fax), urmând ca originalul acestor înscrisuri să fie transmis prin poştă, dacă este solicitat. DETALII aici.

ora 13.55 Dosar penal pentru un bărbat cu coronavirus care nu a declarat că a revenit din Israel

Autoritățile române au deschis dosar penal pe numele unui bărbat de 60 de ani, confirmat cu noul coronavirus, ca nu a declarat că a revenit în țară din Israel, țară cu 70 de cazuri de Covid-19. DETALII aici

ora 13.50 Un avion cu 90 de persoane care vin dintr-o zonă roșie din Germania a ajuns la Sibiu

Un avion cu 90 de persoane, care a venit de la Stuttgart, din zona roşie, a aterizat, miercuri, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu.Unii dintre pasageri au fost preluaţi de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din aerogară. DETALII aici.

ora 13.35 În Bucureşti a fost suplimentat numărul de epidemiologi; la fel şi în punctele de frontieră

În Capitală a fost suplimentat numărul de medici epidemiologi, dar şi în punctele de frontieră, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Ţin să menţionez că, în această dimineaţă, la nivelul Ministerului Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică a decis extinderea 'zonelor roşii' în nord-estul Franţei şi regiunea Madrid, precum şi 'zonele galbene' la tot ce înseamnă restul localităţilor din Franţa, Germania şi Spania. Deci, cei care se vor întoarce din 'zonele roşii' - şi le găsim pe site-ul INSP precum şi la Telverde - vor fi introduşi în carantină. Cei care vin din 'zonele galbene' vor fi introduşi în izolare voluntară la domiciliu. Ţin să menţionez acest lucru tocmai pentru a evita aglomeraţia, neînţelegerile de la punctele vamale sau neînţelegerea în contactul cu epidemiologii noştri", a spus Tătaru, într-o conferinţă la sediul MAI, potrivit Agerpres.

El a afirmat că deja se pregătesc spitale de suport care vor prelua celelalte afecţiuni de boli infecţioase non-coronavirus.

"În planul scenariului 2, încă menţinem prevenţia ca punct principal înaintea schimbărilor majore din spitale. În scenariul 3 vom avea extinderi ale paturilor din spitalele de infecţioase, care vor fi arondate doar pacienţilor COVID-19. Se pregătesc acum spitalele de suport care vor prelua afecţiunile infecţioase non-coronavirus", a mai spus Tătaru.

El a explicat că paturile de ATI, circa 4.000, vor reţine acel 10% pentru a asigura suportul pentru cazurile critice, iar clinicile de boli cardiovasculare au pregătit un plămân artificial pentru a susţine cazurile grave.

"În planul Ministerului Sănătăţii se mai află şi reglementări în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie. Avem la MS un centru de coordonare unde avem în timp real stocurile din fiecare spital judeţean şi de boli infecţioase, precum şi al DSP-urilor, pentru echipamente de protecţie şi medicamente. Avem o listă recomandată de OMS pe care am actualizat-o şi am făcut resurse", a arătat secretarul de stat.

ora 13.30 A fost luată măsura suspendării pentru 6 luni a distribuției de medicamente, dispozitive medicale și materiale în afara României. Suntem, așadar în secanriul nr. 2 stabilit de autorități, pentru că am depășit numărul de 25 de pacienți infectați cu coronavirus. Iar asta înseamnă și măsuri speciale în unitățile sanitare.

În spitalele de boli infecțioase, de acum încolo vor fi internați doar pacienții diagnosticați cu coronavirus. Ceilalți bolnavi, care prezină patologii infecțioase, vor fi direcționați către alte unități sanitare.

ora 13.00 Vaslui: Contribuabilii sunt sfătuiţi să apeleze la metode alternative de plată a obligaţiilor fiscale pentru a evita prezenţa la ghişee

Reprezentanţii Primăriei municipiului Vaslui le recomandă cetăţenilor să evite prezenţa la ghişeele instituţiei şi să efectueze plata obligaţiilor fiscale prin mijloace electronice de plată cum ar fi Internet Banking sau ghiseul.ro.

"În vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de plată/încasare, respectiv pentru evitarea aglomeraţiei de la ghişee şi în spaţiile de aşteptare şi pentru evitarea răspândirii infecţiei cu COVID-19, rugăm contribuabilii să efectueze achitarea obligaţiilor fiscale prin mijloace electronice de plată: internet banking, respectiv prin ghiseul.ro. Serviciile de plată electronică a impozitelor şi taxelor locale puse la dispoziţie de municipiul Vaslui prin Serviciul Finanţe Publice Locale sunt practice şi sigure, fie că optaţi pentru Internet Banking sau pentru plata electronică prin card bancar, prin ghiseul.ro.", au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Vaslui, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii instituţiei au precizat, totodată, că sistemul de plată electronică a impozitelor şi taxelor locale pune la dispoziţia contribuabililor persoane fizice şi juridice liste detaliate ale taxelor şi impozitelor locale datorate şi liste detaliate ale plăţilor efectuate, dând asigurări că toate datele indicate sunt actualizate zilnic.

ora 12.50 Amenzi de 300.000 de lei celor care nu au respectat izolarea

Inspectorii sanitari au dat, în aceasta perioadă, amenzi însumând 300.000 de lei celor care nu au respectat izolarea, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la Ministerul Afacerilor Interne.

ora 12.45 Vrancea: Primăria Tâmboeşti şi-a suspendat activitatea după ce soţia viceprimarului s-a întors din Italia

Primăria comunei Tâmboeşti şi-a suspendat, miercuri, activitatea pentru igienizarea instituţiei, după ce soţia viceprimarului s-a întors în urmă cu două zile din Italia, iar acesta a venit la muncă după ce a intrat în contact cu ea, potrivit primarului Mariean Pleşea.

"Astăzi (miercuri n.r.) am suspendat activitatea în primărie. Pe data de 9 februarie seara a venit soţia viceprimarului din Italia. Pe 10 dimineaţa, viceprimarul nu şi-a dat seama şi a venit la muncă la primărie. Purtând nişte discuţii, am realizat că probabil nu a fost cea mai bună decizie. Am informat imediat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, pe numărul de urgenţă, unde angajaţii au fost cam confuzi şi nu au ştiut să ne lămurească. Aşa că am luat decizia să suspend pentru miercuri, şi doar pentru miercuri, activitatea în primărie. Am convocat pentru ora 10,00 Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) să vedem ce măsuri trebuie să luăm", a declarat, pentru Agerpres, primarul Mariean Pleşea.

Acesta susţine că a informat imediat DSP Vrancea, inclusiv prin adresă scrisă, la care a revenit de două ori, dar nu a primit până la această oră niciun răspuns.

"Dimineaţă, la prima oră, am luat din nou legătura cu DSP şi le-am comunicat că am suspendat activitatea în primărie şi să ne spună dacă am procedat bine sau nu. Nimeni nu a ştiut să ne răspundă. Am făcut în scris sesizare la DSP şi le-am explicat ceea ce s-a întâmplat. Am cerut să mi se comunice oficial dacă putem lucra şi ce măsuri trebuie să luăm. Noi avem toate substanţele pentru igienizare şi am rugat să ne comunice dacă e cazul să facem o igienizare totală, să ne recomande eventual o firmă. Am revenit la adresă şi am rugat să ne comunice şi dacă au alte persoane aflate în izolare în evidenţa lor pentru a putea lua măsuri. Nu am primit răspuns. Cu puţin timp înainte de ora 10,00 am revenit şi am rugat să ne dea urgent răspuns, având în vedere că am convocat CLSU. Nu m-a sunat nimeni până acum", a spus Pleşea.

Primarul consideră că decizia sa de a suspenda activitatea şi a igieniza primăria a fost una bună, dar se plânge că procedurile sunt neclare, atât în privinţa modului de acţiune în astfel de situaţii, cât şi în ceea ce priveşte plata celor care ajung în izolare la domiciliu din cauze independente de voinţa lor.

"Nu ştiu cum consideră alţii decizia mea de a suspenda activitatea, dar eu cred că am făcut bine. Dar aş vrea să îmi spună cineva cum ar trebui să procedez, ce proceduri să urmez. Pentru că procedurile sunt foarte variate, aşa de încâlcite că nu ştii ce să faci în diverse situaţii. Eu gândesc că ar trebui să fie un sistem informaţional între noi, să ştim ce trebuie să facem noi, dar şi oamenii care merg în izolare din cauze independente de voinţa lor. Mai ales cei care sunt angajaţi. Trebuie să se găsească o modalitate legală de plată pentru aceştia. Să se ştie dacă îşi iau concediu medical sau concediu fără plată", a fost de părere primarul.

Potrivit acestuia, afluenţa în aceste zile la primărie este foarte mare, mai ales că este perioada în care se eliberează adeverinţele pentru APIA. La nivelul comunei Tâmboeşti, alte cinci persoane se află în izolare la domiciliu după ce s-au întors recent din Italia.

UPDATE ora 10.10:  Încă un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în miercuri dimineață, la Iași, al 31 - lea caz la nivel național.

Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat in Iasi, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Venetia in 2.03, este la Spitalul de Boli Infecțioase

UPDATE ora 9.10. Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 30-lea caz la nivel național.

Este vorba de o femeie, 43 ani, medic gastroenterolog la spitalul Gerota, contact al pacientului care a fost internat în același spital.

Ce s-a întâmplat marți, 10 martie

 

Printre pacienții internați marți, 10 martie, se numără un bărbat de 57 de ani care s-a întors luni din Italia și se află în carantină în Arad, o femeie de 26 de ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani din Reșița.

Acesta din urmă este contact al unei persoane diagnosticate pozitiv la testul COVID-19, iar aseară, toți cei trei au fost transferați la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș Severin: „Imediat, în cursul zilei, mâine dimineață, va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru a vedea ce fel de contacti a avut acest bărbat, pentru a fi izolați la domiciliu sau, după caz, pentru a li se recolta probe”.

În Capitală, patru dintre cele nouă cazuri noi raportate ieri de autorități au legătură cu bărbatul de 60 de ani, internat la spitalul ministerului de interne „Dr. Dimitrie Gerota" pentru că suferea de alte afecțiuni. La două zile de la internare a început să aibă probleme respiratorii grave, iar doctorii i-au prelevat probe pentru COVID-19. Rezultatul a fost pozitiv.

Printre cei infectăți este vorba de fiul sau de 32 de ani, de nora, în vârstă de 30 de ani, care este și însărcinată, nepoata, care are doar trei ani, și colega de serviciu, de 47 de ani. Nora este angajată a Primăriei Capitalei și în ultimele zile a fost la serviciu.

În cazul soției nu a fost însă confirmată infectarea.

Bărbatul a fost transferat la Institutul Matei Balș, iar ceilalți membri ai familiei sunt internați la Victor Babeș.

Spitalul Dimitrie Gerota, în care a fost internat în ultimele zile, a intrat în carantină.

Un întreg spital se află, pentru prima dată, în carantină

 

Este pentru prima dată când în România când o unitate sanitară este în carantină în adevăratul sens al cuvântului. Practic, de când s-a aflat că bărbatul este infectat cu noul coronaviorus, nimeni nu mai intră și nu mai iese din unitatea sanitară. Inclusiv medicii și asistentele care erau la serviciu rămân aici pentru 14 zile.

Angajații spitalului care au intrat în contact cu pacientul și erau liberi în momentul în care testul a ieșit pozitiv rămân izolați acasă, sub monitorizare medicală.

Ancheta epidemiologică deschisă de autorități trebuie să găsească toate persoanele cu care acest pacient a intrat în legătură în ultima vreme. Se pare că ar fi cel puțîn 120 pe listă: sunt cadre medicale ori pacienți din spital, dar și colegi de serviciu. Bărbatul, fost polițist, lucrează la Amenajarea Domeniului Public, instituție din subordinea Primăriei Sectorului 4. La începutul lunii le-a oferit mărțișoare colegelor.

S-a ajuns aici pentru că, spun autoritățile, în momentul internării bărbatul a declarat că nu a vizitat nicio zonă cu risc.

Raed Arafat: „A venit din altă țară decât Italia. Știm că a venit din israel, deci nu e un secret, o țară mai puțin afectată. Ancheta epidemiologică va stabili pe unde a venit, pe unde a trecut, tot ce s-a întâmplat. Acesta e și motivul pentru care colegii de la Gerota l-au luat ca și caz total în afară definiției de caz, penru că asta înseamnă să vii dintr-o zona serios afectată, definiția de la OMS, iar Israel nu e printre aceste țări. Dar acum trebuie să se stabilească dacă s-a putut infecta de acolo, poate în avion, poate în altă parte”.

Pe lângă cele patru persoane deja infectate, tot astăzi alte opt au fost diagnosticate cu coronavirus.

Printre ele, două femei de 35 și 36 de ani din Capitală, care s-au întors recent tot din Israel.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 $ pe unitate. Ce a spus miliardarul
Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 $ pe unitate. Ce a spus miliardarul

Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 dolari pe unitate. Ce a spus miliardarul

Belgia confirmă primul deces din cauza coronavirusului. Ce spun autoritățile
Belgia confirmă primul deces din cauza coronavirusului. Ce spun autoritățile

Un pacient în vârstă de 90 de ani a murit în Belgia din cauza infectării cu noul coronavirus, primul deces din această ţară asociat cu epidemia de COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile.

COVID-19: Care sunt simptomele infectării și ce ne sfătuiesc medicii
COVID-19: Care sunt simptomele infectării și ce ne sfătuiesc medicii

Principalele simptome ale noului COVID-19 sunt tusea, febra şi dificultăţile de respiraţie, iar vindecarea depinde cel mai mult de sistemul imunitar al persoanei afectate.

Autoritățile pregătesc noi măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19. Avertismentul lui Arafat
Autoritățile pregătesc noi măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19. Avertismentul lui Arafat

Autorităţile pregătesc noi măsuri pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus, fiind convocată o nouă şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Klaus Iohannis, despre efectele Covid-19 asupra economiei: ”Pregătim câteva măsuri”
Klaus Iohannis, despre efectele Covid-19 asupra economiei: ”Pregătim câteva măsuri”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că "lumea se aşteaptă la un recul în economie" după ce se termină criza legată de coronavirus şi este în pregătire un plan de măsuri.

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.