Dosar penal pentru bărbatul cu coronavirus de la Gerota care nu a declarat că a fost în Israel

Ultima actualizare: 11-03-2020 14:08
Carantina
Pro TV

Pe numele bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 şi internat iniţial la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, a fost deschis dosar penal pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

 

”Referitor la bărbatul de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art 352 Cod Penal”, precizează miercuri Grupul de Comunicare Strategică.

Articolul invocat prevede că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, potrivit News.ro.

Dacă fapta este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 31 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, 6 au fost vindecate, 487 sunt în carantină, iar 11.684 sunt monitorizate la domiciliu. Cinci dintre cei diagnosticaţi inclusiv fiul, nora însărcinată şi nepotul de trei ani, precum şi un medic de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”, sunt persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 60 de ani. Acesta nu le-a menţionat medicilor că a fost plecat din ţară, deşi a fost în Israel.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri că Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, unde a fost internat un bărbat de 60 de ani diagnosticat ulterior cu coronavirus, a intrat în carantină, fiind vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii. El a precizat că ancheta epidemiologică continuă.

El a precizat că au fost mulţi contacţi ai pacientului din spitalul respectiv, unii cu rezultate pozitive la testul pentru coronavirus, de aceea se impun aceste măsuri.
”Ancheta epidemiologică continuă pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu persoana respectivă”, a adăugat Arafat.

Bărbatul este fost ofiţer MAI, în prezent pensionat, şi angajat la Administraţia Domeniului Public Sector 4.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO