Descoperirile care au schimbat pentru totdeauna omenirea

Ultima actualizare: 21-10-2012 21:14
Vezi aici ce

Iata un top 5 al inventiilor fara de care civilizatia noastra nu ar fi ajuns unde este acum.

1. Vaccinul impotriva variolei
Vaccinul a fost descoperit de Edward Jenner, care l-a testat prima data pe un baietel. Variola a fost declarata eradicata in anul 1979. Potrivit statisticilor, boala a ucis aproximativ 500.000.000 oameni in intreaga lume, primul caz aparand in India in anul 1700, iar ultimul fiind inregistrat in Somalia in 1977.

2. Descoperirea germenilor
Descoperirea a fost realizata in 1676 de Anton Van Leewenhoak, care a fost primul care a vazut la microscop cum arata germenii.

3. Descoperirea genelor
In anul 1866, Gregor Mendel a facut experimente pe pastai de fasole, dar guvernul i-a respins studiile. Cercetarile lui despre hibrizii plantelor au fost acceptate in 1900, dupa ce a fost gasite intamplator de Hugo de Vires si Carl Correns.

4. Inventarea penicilinei
Leacul “minune” a fost inventat in 1928 de catre Alexander Fleming, pentru a salva viata soldatilor raniti pe front. Ulterior, si-a gasit multe intrebuintari, fiind foarte folosita si in prezent, pentru ca este una dintre cele mai ieftine antibiotice. Cum injectarea ei era foarte dureroasa, in 1940 Howard Florey si Ernst Chain au inventat penicilina sub forma de pudra, care se administreaza in capsule, la intervale de 4 ore.

5. Razele X: 1895, Wilhelm Conrad Rontgen
Razele X au fost descoperite intamplator, de catre Wilhelm Conrad Rontgen, in timpul unui experiment legat de curentul electric, in 1895. El le-a denumit raze X pentru ca erau necunoscute si in matematica o necunoscuta se noteaza cu litera X. Primele radiografii au fost realizate de dr. Hall-Edwards, care a descoperit datorita lor un ac infipt in mana unei femei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO