Ce este diferit la gripa de anul acesta. Virusul care "ţinteşte" mai ales copiii


Ultimul update: Sambata 01 Februarie 2020 19:39
Data publicarii: Sambata 01 Februarie 2020 19:26
Categorie: Stiri Sanatate

Un bărbat din județul Harghita a murit din cauza gripei sezoniere, potrivit informațiilor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La finalul primei săptămâni epidemice, numărul infecțiilor respiratorii și cazurile de pacienți cu virus gripal confirmat a crescut semnificativ. Printre ei și mulți copii.

Bărbatul de 74 de ani din Harghita, care a fost răpus de gripă, avea și alte afecțiuni și nu fusese vaccinat, iar inspectorii Direcției de Sănătate Publică din Bacău vorbesc de decesul unui alt bărbat de 70 de ani.

Numărul deceselor crește de la o zi la alta din cauza gripei.

Situația este una destul de îngrijorătoare și ce este diferit față de sezonul trecut, spun medicii, anul acesta, sezonul gripal a început mai târziu, după ce copiii s-au întors din vacanță.

Sunt înregistrate mai multe cazuri de gripă de tip B, decât cea de tip A. Este un virus mai agresiv în rândul copiilor și care nu răspunde la fel de bine la tratament.

Au fost și patru copii care au murit din cauza gripei, iar medicii ne recomandă în continuare să respectăm regulile de igienă: să ne spălăm pe mâini cu apă și sapun, să izolăm pacienții bolnavi, să tușim corect în batistă și șervețel și să ne vaccinăm.

De altfel, Ministerul Sănătății a anunțat că a mai cumpărat 35.000 de doze de vaccin gripal, care vor ajunge într-o săptămână la direcțiile de sănătate publică și abia apoi la medicii de familie.

Sunt doze de vaccin pentru persoanele considerate cu risc mare de îmbolnăvire, adică pentru copii, pentru bătrânii peste 65 de ani, pentru femei însărcinate sau pacienți cu alte afecțiuni cronice.

Deși a fost o săptămână epidemică, nu vorbim, deocamdată, despre epidemie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/descoperire-uluitoare-la-frontiera-romaniei-cine-se-ascundea-sub-un-sac-cu-pufuleti.html

Un bărbat din Harghita, a 13-a victimă a gripei în România
Românii se apără de gripă cu măşti făcute în China. De ce trebuie aruncate după 4 ore
Ministerul Sănătăţii anunţă că a achiziționat 35.000 de doze de vaccin antigripal suplimentare
VIDEO PROTVPLUS.RO