Câți români au fost testați până acum pentru infecția cu Covid-19. Anunțul lui Tătaru

23-06-2020 17:05


Nelu Tataru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, afirmă că, până acum, 350.000 de cetățeni români au fost testați pentru infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

 

Aflat în Camera Deputaților, unde se dezbătea moțiunea simplă împotriva sa, Tătaru a afirmat că, în ciuda zvonurilor, în România au fost efectuate 640.000 de teste pentru Covid-19.

”Se vorbește că nu s-a testat. În acest moment, la nivel național s-au efectuat 640.000 de teste la 350.000 de cetățeni români. Ministerul Sănătății n-a blocat și nu blochează niciodată o testare. Toate testările se fac în baza unor protocoale, toate testările se fac în baza unor proceduri elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică în colaborare cu Centrul European de Control al Bolilor și de Organizația Mondială a Sănătății.

După cum ați putut vedea, aceste protocoale au fost modificate pe parcursul pandemiei, în funcție de necesități, și de elaborarea anchetelor epidemiologice.” - a spus ministrul Sănătății.

De asemenea, Tătaru a făcut aluzie la acțiunea Primăriei Capitalei, condusă de Gabriela Firea, care a vrut să testeze populația pe Arena Națională, dar care a fost interzisă de Ministerul Sănătății.

”Orice autoritate locală, ca să nu dau un exemplu, poate desfășura o activitate medicală în spitalele din subordine sau într-un spațiu special amenajat. Am specificat și voi specifica în continuare, cât voi fi ministru al Sănătății nu voi accepta ca o activitate medicală, pe care unii o consideră de importanță minimă, să se desfășoare pe spațiul verde, la firul ierbii sau în spații neautorizate” - a mai spus Tătaru.

Sursa: C.M.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57