Câți români au fost testați până acum pentru infecția cu Covid-19. Anunțul lui Tătaru

Ultima actualizare: 23-06-2020 17:20
Nelu Tataru
Agerpres

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, afirmă că, până acum, 350.000 de cetățeni români au fost testați pentru infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

 

Aflat în Camera Deputaților, unde se dezbătea moțiunea simplă împotriva sa, Tătaru a afirmat că, în ciuda zvonurilor, în România au fost efectuate 640.000 de teste pentru Covid-19.

”Se vorbește că nu s-a testat. În acest moment, la nivel național s-au efectuat 640.000 de teste la 350.000 de cetățeni români. Ministerul Sănătății n-a blocat și nu blochează niciodată o testare. Toate testările se fac în baza unor protocoale, toate testările se fac în baza unor proceduri elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică în colaborare cu Centrul European de Control al Bolilor și de Organizația Mondială a Sănătății.

După cum ați putut vedea, aceste protocoale au fost modificate pe parcursul pandemiei, în funcție de necesități, și de elaborarea anchetelor epidemiologice.” - a spus ministrul Sănătății.

De asemenea, Tătaru a făcut aluzie la acțiunea Primăriei Capitalei, condusă de Gabriela Firea, care a vrut să testeze populația pe Arena Națională, dar care a fost interzisă de Ministerul Sănătății.

”Orice autoritate locală, ca să nu dau un exemplu, poate desfășura o activitate medicală în spitalele din subordine sau într-un spațiu special amenajat. Am specificat și voi specifica în continuare, cât voi fi ministru al Sănătății nu voi accepta ca o activitate medicală, pe care unii o consideră de importanță minimă, să se desfășoare pe spațiul verde, la firul ierbii sau în spații neautorizate” - a mai spus Tătaru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO