Avertismentul lansat de medici. Ce se intampla daca mancati ciocolata sau grasimi in timpul sarcinii

09-08-2013 13:29

sarcina

Femeile care mananca multa ciocolata sau alimente cu grasimi in timpul sarcinii risca sa nasca copii depdendenti de droguri, scrie DailyMail.

Potrivit unui studiu, viitoarele mame care au o alimentatie bogata in grasimi sau zahar sunt predispuse sa nasca bebelusi care ar putea ajunge dependenti de droguri sau de alcool.

“Cea mai mare parte a femeilor insarcinate din SUA sunt supraponderale mai ales pentru ca au consumat alimente bogate in grasimi sau zahar”
, a declarat Nicole Avena, medic la Universitatea din Florida.

Testele facute pe sobolani au aratat ca puii celor care au mancat grasimi si dulciuri arata un risc ridicat pentru consumul de alcool sau droguri.

Oamenii de stiinta au studiat sobolanii si puii acestora si au dovedit ca puii de la animalele-mama care au consumat grasimi, au raspuns pozitiv la alcool, iar cele care au consumat zahar in cantitati mari, au pui atrasi de droguri, mai exact de anfetamina.

“Cresterea obezitatii si a dependentei de alcool sau droguri la tineri este explicata de modul de alimentatie al gravidelor”, a adaugat medicul.

Avand un raspuns puternic la aceste substante, copiii risca sa devina dependenti de-a lungul vietii lor.

Sursa: Daily Express

Tags: sarcina, alimente,


VIDEO PROTVPLUS.RO