Au donat sange chiar la locul de munca. Gestul imens facut de angajatii Regiei de transport din Ploiesti

Ultima actualizare: 07-06-2015 07:01

Angajatii regiei de transport din Ploiesti si-au inceput ziua de joi cu un gest nobil: au donat sange chiar la locul de munca.

Statistic, numarul de donatori scade drastic pe perioada verii, asa ca Centrul de Transfuzii din Prahova a apelat la o metoda inedita pentru a reinnoi stocurile: medicii isi duc echipamentele de recoltat in locurile unde exista un grup de oameni dornici sa doneze sange.

Joi a fost randul soferilor, al mecanicilor si al functionarilor de la transportul in comun. Pentru multi dintre angajatii regiei de transport aceasta a fost prima donare din viata lor. Unii au privit cu teama seringile, dar si-au facut curaj, mai ales ca stiu cat de important este gestul lor.

Romeo Dima, mecanic auto: "N-am donat niciodata pana acuma si am emotii."

Medicii de la centrul de transfuzii spun ca in special vara stocurile de sange se imputineaza vazand cu ochii, pentru ca sunt putini donatori.

Recoltarea se face in conditii de maxima igiena si securitate. De la fiecare donator se recolteaza 440 de mililitri de sange, iar omul beneficiaza cu aceata ocazie si de un set complet de analize.

Toti donatorii primesc o zi libera de la serviciu si bonuri cu care isi pot cumpara alimente in valoare de 70 lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO