Apa contaminata, descoperita si retrasa de pe piata. Cat de periculoasa e pentru consumatori

05-08-2013 18:47

Apa, care ne tine in viata, poate fi uneori si daunatoare. Un raport al Ministerului Sanatatii scoate la iveala nereguli grave.

In urma unor controale facute in intreaga tara, directiile de sanatate publica au depistat si au interzis de la comercializare apa imbuteluiata pentru consum, in care au descoperit bacterii si nitriti peste limita normala.

Autoritatile sanitare au gasit nereguli in ceea ce priveste apa imbuteliata.

In unele sticle au fost descoperite mai multe tipuri de bacterii, dar inca nu s-a stabilit cum s-a produs infestarea.

De asemenea in anumite produse s-a gasit si o cantitate chiar si de 9 ori mai mare de nitriti, de 0.91 mg/l in conditiile in care concentratia admisa este de doar 0.1/litru.

Toate acestea pot duce la probleme de sanatate, in special infectii ale aparatului respirator si urinar, fiind periculoase in special pentru femeile insarcinate si pentru nou-nascuti.

Nereguli au fost gasite in judetele Bacau, unde apa a fost retrasa atat de catre producator cat si de distribuitor, Iasi, Vaslui, Vrancea, Prahova, Constanta, Dambovita si Alba.

Autoritatile sustin insa ca apa contaminata a fost retrasa inainte de a ajunge spre vanzare. In total s-au dat 13 amenzi contraventionale, in valoare de peste 23.000 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO