Zgonea, despre cazarea parlamentarilor la hotel in vacanta: Asta-i legea! Unde-i lege, nu-i tocmeala

Dată publicare: 26-06-2013 13:56
Dată actualizare: 29-06-2013 06:56


Valeriu Zgonea, Victor Ponta

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a fost intrebat, miercuri, daca parlamentarii vor ramane cazati la hotel si pe timpul verii, Camera fiind obligata sa le plateasca cazarea, dupa amanarea votului asupra Statutului parlamentarilor.

Raspunsul sau a fost: "Pai, ce sa facem? Asta-i legea! Unde-i lege nu-i tocmeala!".

El a spus ca a apelat la buna credinta a parlamentarilor si ca o parte au renuntat la camerele de la hotel, dar majoritatea si le-au mentinut.

"Am apelat la buna lor credinta. O parte au plecat, majoritatea au ramas. Aici este vorba de legislatie. Nu am cum. Eu nu pot sa incalc legea. si asa sunt intr-o situatie delicata - de 7 luni am incalcat legea pentru ca nu am putut sa dau tutoror parlamentarilor ce e scris in Statut, care e lege organica, si trebuia sa dau fiecarui deputat o masina - nu mai vorbesc ca trebuia sa le asigur cazare la hotel - si avem deja 98 de parlamentari care nu au masini pentru ca nu am avut bani sa le cumparam. Abia am pus niste bani deoparte sa le cumparam pe cele care au 12 ani si ne costa mai mult sa le intretinem pe an decat masina in sine", a spus Zgonea.

El a aratat, raspunzand unei intrebari, ca, daca se va gasi oportunitatea convocarii unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, dupa publicarea motivarii CC, atunci el este in favoarea unei astfel de idei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO