VIDEO. Robert Negoiță a anunțat lansarea unui nou partid, după ce a spus că nu mai candidează din partea PSD

Dată publicare: 16-07-2020 12:35
Dată actualizare: 16-07-2020 19:45


Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a anunţat joi lansarea Partidului Bucureşti 2020.

"Astăzi lansăm un partid nou. Îl anunţăm azi. (...) Este un moment de cotitură. Avem nevoie de un restart în România în general, iar în Bucureşti în mod special", a precizat Negoiţă, într-o conferinţă de presă.

La începutul lunii iulie, Robert Negoiţă a anunţat că nu va mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă.

Surse politice au declarat în urmă cu o săptămână pentru Știrile Pro TV că Robert Negoiță își va anunța candidatura la alegerile locale din partea ”unei formațiuni politice noi”.

Negoiță a negat faptul că se va înscrie în partidul PRO România, condus de Victor Ponta și a respins ipoteza înscrierii în partidul lui Dan Voiculescu, PP-USL, unde în ultima perioadă au ajuns câțiva foști parlamentari social-democrați.

În schimb, Negoiță a spus că este vorba despre ”o formațiune nouă, condusă de o echipă nouă, tânără”.

De altfel, miercuri, primarul sectorului 3 a anunțat pe Facebook faptul că, după ce a anunțat că pleacă din PSD, a fost contactat atât de social-democrați, cât și de reprezentanții altor partide, care au încercat să-l coopteze. Cu toate acestea, Negoiță propune să se ”schimbe un pic paradigma”.

”În primul rând, țin să le mulțumesc tuturor membrilor PSD care m-au contactat în ultimele zile și și-au exprimat regretul în ceea ce privește despărțirea mea de Partidul Social Democrat. Le sunt recunoscător pentru cuvintele frumoase și, în egală măsură, mi-am însușit și obiecțiile, dar și, de ce nu, reproșurile lor. Le-am urat succes pe viitor și i-am asigurat de respectul meu, chiar dacă pe mulți i-am simțit triști atunci când le-am reiterat că nu mai există cale de întoarcere.

Nu vreau să-i uit nici pe reprezentanții altor partide care și-au exprimat, în aceste zile, intenția de a mă invita în rândurile formațiunilor politice pe care le conduc. M-am simțit deopotrivă onorat și flatat de faptul că foarte mulți actori de pe scena politică au considerat că aș putea fi un membru cu care să facă echipă și alături de care să-și apere cu succes culorile propriilor partide politice. Asta înseamnă că ceea ce am făcut în ultimii opt ani în calitate de administrator al Sectorului 3 nu a trecut neobservat, ba dimpotrivă, a atras aprecierea unei mari părți a societății, indiferent de culoarea politică.

Dar, tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă mă încurajează să vă propun să schimbăm un pic paradigma…” - a scris Negoiță pe rețeaua de socializare.


VIDEO PROTVPLUS.RO