Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă şi ministrul de Interne, Lucian Bode, au avut un schimb de replici, miercuri, pe holul Parlamentului.  

Cei doi politicieni s-au contrat pe tema unor modificări aduse în comisiile parlamentare la o Ordonanţă despre care liderul USR susține că a dat liber la curse de maşini şi şmecheri cu bolizi.

De la ce a pornit disputa Drulă - Bode

 

Recent, Drulă l-a acuzat pe ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode că nu ia atitudine faţă de „măcelărirea” în Parlament a ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Codului Rutier şi că în acest fel devine „complice”.

Miercuri, cei doi s-au întâlnit întâmplător pe holurile Parlamentului, iar liderul USR nu a ratat ocazia să se ducă la Bode și să-l certe în fața camerelor de luat vederi ale jurnaliștilor.

 

În replică, ministrul Lucian Bode l-a acuzat pe Drulă că s-a obişnuit să facă ”show”.

”Să le spuneţi, ca lider PNL, că nu trece legea asta. Trece sau nu trece?” l-a întrebat Drulă pe ministru.

Să păstrăm un pic eticheta”, i-a spus Drulă lui Bode, după ce acesta i s-a adresat neprotocolar.

Lucian Bode a replicat: ”Niciodată nu m-ai auzit pe mine că susţin acest modificări. Faci afirmaţii nejustificate, că ministrul de interne susţine aceste modificări, nejustificat. Binenţeles că nu susţin aceste modificări”, a spus Bode, acuzându-l pe liderul USR că vrea să facă ”show”.

„Te-ai obişnuit să faci show şi aici nu e bine. Te transformi în ce nu trebuie şi nu e bine”, a afirmat Lucian Bode.

”Am condus împreună această comisie, niciodată nu am pus şedinţa în acelaşi timp cu alte trei sau patru comisii”, a continuat ministrul.

Ştiţi ce au spus colegii dumneavoastră, că nu îi interesează. Eu v-am trimis invitaţie în comisie”, a răspuns Drulă, arătând că USR va vota împotrivă.

După ce Guvernul vine cu o analiză în trei, patru luni de zile, propune Ordonanţa nr 1, v-aţi trezit că spuneţi că sunteţi şi voi de acord cu ea. Sunteţi într-o mare eroare. Ordonanţa de Urgenţă produce efecte. Ştii care sunt efectele?”, a mai spus Bode.