Victor Ponta sustine ca nu intelege de ce romanii nu pot critica justitia: "Sa spuna si cand li se pare ca ceva nu e bun"

Dată publicare: 19-04-2015 21:19
Dată actualizare: 22-04-2015 07:03


victor ponta

Premierul Ponta afirma ca intelege motivul pentru care el si presedintele tarii nu pot comenta activitatea justitiei, dar nu si de ce toti ceilalti romani, cetateni liberi, nu au voie sa critice justitia.

Victor Ponta a adaugat ca nu intelege de ce ceilalti romani pot critica doar Parlamentul si Guvernul si ca ar vrea ca aceste trei puteri sa fie "cu adevarat" egale.

"Eu cred ca toti cei care au functii importante in stat, presedintele, prim-ministrul - si asta e motivul pentru care ma vedeti ca de mult timp nu mai comentez si nu raspund la intrebari legat de justitie - avem o obligatie legata de functia noastra, ca eu nu pot sa imi dau asa parerea ca un analist sau ca un jurnalist sau ca un cetatean.

In schimb, toti ceilalti, cetateni liberi din aceasta tara, au voie sa-si spuna parerea, nu doar sa-si spuna parerea ca justitia e buna, pot sa spuna si cand li se pare ca ceva nu e bun. Mie mi se pare aceasta noua tendinta "domn’e, nu are nimeni voie sa scoata un cuvant despre justitie"... atunci nu avem voie sa criticam nici Parlamentul, nici Guvernul, ca sunt trei puteri in aceasta tara, teoretic si constitutional - Justitia, Legislativul si Executivul. Pai, pe astia doi de ce avem voie sa-i criticam si pe al treilea nu ? N-am voie eu ca prim-ministru, repet, si respect aceasta interdictie, autoasumata. Nu e bine ca presedintele tarii sa o faca sau, nu stiu, comisarul european din partea Romaniei. Dar ceilalti ? Si Biserica avem voie sa o criticam daca ni se pare ceva rau, nu ? Orice ai voie, asa ca as vrea ca aceste trei puteri in stat sa fie cu adevarat egale", a spus Ponta, la un post TV.

El a apreciat ca toti ceilalti 20 de milioane de romani au voie sa spuna daca o institutie este buna sau rea.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO