Victor Ponta, replica dura pentru Traian Basescu: "La aeroport e leu, la Bruxelles e un pisic"

Ultima actualizare: 13-02-2013 02:31
Victor Ponta, Traian Basescu

Presedintele Basescu este "leu" si curajos doar la aeroportul din Otopeni, dar la Bruxelles, unde s-a negociat bugetul comunitar al Romaniei pentru intervalul 2014-2020, este si el "un pisic", a declarat premierul Ponta.

"La Otopeni este presedintele un leu, la aeroport este curajos, dar acolo (la Bruxelles-n.r.) este si el un pisic, ca sa fac o comparatie care-i place", a spus Ponta la o televiziune de stiri, citata de Mediafax.

El a explicat din nou, prezentand grafic mai multe cifre, faptul ca Romania a pierdut bani comparativ cu propunerea initiala a Comisiei Europene si nu i-a fost sustinuta pozitia asa cum au facut-o, in cazul lor, autoritatile din Polonia. Din cauza acestei alocari slabe, potrivit premierului, Romania va ajunge la un nivel european din punct de vedere al politicii de coeziune intr-un interval de sase ani, nu de patru ani cum ar fi trebuit.

Premierul a sustinut totodata ca are informatii de la lideri ai UE ca presedintele Basescu nici macar nu s-ar fi aflat in sala de sedinte cand era luata una dintre deciziile importante ale Consiliului.

Referitor la declaratia presedintelui conform careia "dezamagitii" ar fi obtinut doar bani pentru calatoria cu avionul, premierul a replicat ca Guvernul este cel care plateste contravaloarea calatoriei lui Basescu intre Bucuresti si Bruxelles.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO