Victor Ponta: Ii intreb acum pe cei de la ICR unde vor, sub presedinte sau sub Senat

10-07-2012 07:36

Victor Ponta

Dupa anuntul facut de Curtea Constitutionala in privinta interimatului functiei de presedinte al Romaniei, premierul Victor Ponta i-a intrebat public pe reprezentantii Institutului Cultural Roman in subordinea carei institutii vor sa ramana.

"As vrea sa-i intreb pe cei de la ICR daca considera ca trebuie sa ramana sub presedintele Romaniei acum. Sau o sa considere ca e mai bine la Senat? Vorbesc serios, sunt gata sa le respect decizia. De aia e bine niciodata sa nu crezi ca daca te legi de un Traian Basescu nemuritor vei ramane pe viata", a afirmat Ponta la conferinta USL de luni seara.

Guvernul a adoptat pe 13 iunie Ordonanta de Urgenta 27/ 2012, prin care ICR trece de sub autoritatea presedintelui in subordinea Senatului, care, in termen de maximum 15 zile, numeste atat conducerea operativa a institutului, cat si membrii Consiliului de conducere.

Conducerea operativa a institutului va fi asigurata de un presedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de doi vicepresedinti, numiti si revocati in/din functie de plenul Senatului, cu votul majoritatii senatorilor prezenti, la propunerea Biroului Permanent al Senatului. Mandatul vicepresedintilor va fi de patru ani, cu posibilitatea reinnoirii.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO