Victor Ponta: Despre salarii trebuie sa vorbeasca Ungureanu, nu Basescu

Ultima actualizare: 09-08-2012 01:06
Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, este de parere ca seful statului, Traian Basescu, nu are niciun rol constitutional pentru a vorbi despre salarii. In opinia sa, premierul Ungureanu este cel care ar trebui sa faca acest lucru.

"Vad ca se continua ceea ce se intampla cu Guvernul Boc. Despre salarii trebuie sa vorbeasca primul-ministru, nu presedintele tarii, care nu are niciun rol constitutional in acet sens", a spus Victor Ponta.

Intrebat daca este posbil ca salariile sa creasca de la 1 iunie, in conditiile in care Legea responsabilitatii fiscale interzice majorarea cu sase luni inainte de alegeri, Ponta a raspuns: "Nu cred ca Traian Basescu se impiedica vreodata de legi sau de Constitutie. Pentru domnia sa conteaza interesele politice de moment".

Ponta a spus ca lucrurile nu merg bine nici in Romania, nici la nivel european, el precizand ca vor fi mai putine incasari la buget. "Asa cum avem si noi datele, nu stiu daca presedintele le prezinta, s-ar parea ca lucrurile nu merg bine nici in Romania, nici la nivel european. Vor fi incasari mai mici la buget", a spus Ponta.

"Noi suntem gata sa lucram cu Guvernul actual sau sa facem noi acest lucru - faptul ca daca folosesti altfel resursele actuale si daca aduci la buget banii pe care ii pierzi atat din evaziunea fiscala, cat si din cheltuirea ilegala pentru diverse contracte politice, banii necesari, sigur ca poti sa dai oamenilor inapoi ceea ce presedintele Basescu le-a luat in 2010", a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in Parlament, ca puterea are datoria de a gasi solutii ca in jurul datei de 1 iunie sa fie "reintregite" salariile bugetarilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO