Victor Ponta: "Basescu este dator unor oameni, de aceea refuza sa schimbe conducerea STS"

03-02-2014 21:57


basescu ponta

 Victor Ponta sustine ca presedintele Traian Basescu este dator unor oameni pentru rezultatul alegerilor din 2009 si al referendumului din 2012 si din acest motiv refuza sa il inlocuiasca de la conducerea STS pe Marcel Opris.

"Cred ca este vorba de lasitate, ii este frica de ce ar putea spune Opris despre cum a fost in 2009 la alegeri, despre cum a fost la referendum. Domnia sa este dator unor oameni - nu stiu daca si unor structuri - pentru ca, in 2009, a pierdut alegerile prezidentiale si totusi a fost ales, in 2012 90% din romani au votat sa fie demis si s-au trezit cu dosare penale, cei care au votat la referendum. Faptul ca pune aceste interese personale in fata responsabilitatii publice si a unui proiect de sistem de interventii in situatii de urgenta performant este unul din nenumaratele lucruri rele pe care Basescu le-a facut", a spus Ponta la un alt post de televiziune.

El a adaugat ca, in declaratia sustinuta duminica, presedintele a fost si mincinos si ilogic aparand Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) ca implicare in accidentul aviatic din Muntii Apuseni.

"Presedintele a fost si mincinos - nu cred ca nu cunoaste legea- si extrem de ilogic. A spus ceva la stilul ca «numai daca era de pe telefon fix». Doctorul Zamfir vorbea de la telefoane mobile, STS a dat catre ISU o localizare si, in baza acelor harti prezentate aseara de Basescu - nu stiu daca era legal, ca era secret de serviciu, dar e bine ca le-a dat - STS a zis «duceti-va in dreapta accidentul era in stanga»", a afirmat premierul.

"Un sfert de ora, presedintele ne-a vorbit despre ce rau facem ca facem Departamentul pentru doctorul Arafat, adica are o chestie personala care i-a ramas. A intrebat de contractele lui domnul Ghita, daca e adevarat, domnul Opris i-a spus ca nu e adevarat, evident, deci un nivel al discutiilor ciudat, ca sa nu ma exprim altfel. Dar problema lui Basescu era de ce il punem noi pe Arafat sef", a sustinut Ponta.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO