Victor Ponta: Problema USL nu mai poate fi rezolvata de doi oameni. Voi demisiona doar daca si Basescu isi da demisia

Victor Ponta

Liderul PSD, Victor Ponta, afirma ca nu va demisiona din postul de prim-ministru, asa cum solicita liderul PNL, Crin Antonescu, in cazul ruperii USL, decat daca si Traian Basescu va demisiona.

"Voi demisiona doar daca si Basescu isi da demisia", a spus Ponta la un post TV, citat de Mediafax..

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, luni seara sau marti, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, "lipsit de orice legitimitate" si caruia liberalii ii vor cere "demisia imediata".
In replica, Ponta a afirmat, miercuri, ca a discutat la telefon cu presedintele Traian Basescu si ca acesta i-a transmis ca asteapta "stabilitate", fapt cu care si el este de acord, si a precizat ca nu va demisiona din postul de prim-ministru daca liberalii se retrag de la guvernare.

"Daca as demisiona, de abia atunci inseamna ca si eu, si Antonescu ii vrem binele lui Traian Basescu - o noua nominalizare (pentru postul de prim-ministru-n.r.) ar face-o Traian Basescu - categoric aceasta varianta este exclusa. Nu se pune problema sa-i dam din nou dreptul lui Basescu de a face o nominalizare", a spus atunci Ponta.

Ponta, despre lipsa unei discutii cu Antonescu: Problema USL nu mai poate fi rezolvata de doi oameni

Citește și
Crin Antonescu, Victor Ponta
Crin Antonescu: "L-am sunat pe Victor Ponta, nu mi-a raspuns". Luni se decide soarta USL si a Guvernului
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Problema USL nu mai poate fi rezolvata doar de doi oameni, ci de toate acele persoane care au contribuit la infiintarea Uniunii, a declarat Victor Ponta, comentand astfel faptul ca nu a mai vorbit cu liderul PNL, Crin Antonescu, la telefon in ultimele zile.

El a sustinut ca a fost sunat de Antonescu joi seara, cand insa se afla la Chisinau, la masa cu premierul moldovean, si ca l-a sunat inapoi, ulterior, pe liderul PNL, dar ca acesta se afla atunci intr-o emisiune televizata, dupa care nu a mai fost contactat de catre liberal.

"Si Traian Basescu se plangea la un moment dat de acest lucru, dar vorbesc cu el. Daca ii raspund lui Basescu, cum sa nu-i raspund lui Antonescu ?", a intrebat retoric Ponta.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost intrebat, duminica, intr-o conferinta de presa la Deva, daca a mai incercat sa il contacteze pe Victor Ponta, spunand ca nu si adaugand: "Asta ar fi deja hartuire, nu vreau sa risc".

Intrebat daca a incercat si in cursul acestei zile sa il contacteze pe liderul PSD, Crin Antonescu a raspuns: "Asta ar fi deja hartuire. Nu vreau sa risc… Nu, nu mi-a raspuns intre timp".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca in cursul zilei l-a cautat pe Victor Ponta pentru a vedea daca mai este cazul sa aiba o intalnire, avand in vedere ca el va fi plecat din tara luni, dar ca deocamdata nu a reusit sa ia legatura cu premierul.

”Eu l-am cautat pe domnul Ponta ca sa vedem daca este cazul sa ne mai intalnim sau nu, avand in vedere ca eu de luni voi fi plecat din tara. Deocamdata, nu am reusit sa luam legatura. De incercat, am incercat”, afirma Antonescu, intrebat daca a vorbit cu Victor Ponta.El a spus ca, din punctul sau de vedere, este oricand la dispozitia lui Victor Ponta, considerand ca este cazul sa aiba o intalnire.

”Din punctul meu de vedere, oricand stau la dispozitia domnului Ponta si l-am sunat pentru a vedea daca domnia sa crede ca este cazul sa mai vorbim. Eu cred ca este cazul pana in ultimul moment, avand in vedere ca luni plec din tara", a mai spus Antonescu.

El a amintit totodata ca USL nu a fost votata de 7,4 milioane persoane, care au reprezentat de fapt numarul acelora care s-au pronuntat pentru demiterea lui Traian Basescu din postul de presedinte, ci de mai putini, respectiv circa 5 milioane persoane.

"Raspund la dorinta de dialog, dar nu la ultimatumuri"

Ponta: USL poate guverna cu majoritate fragila,dar nu am o problema in a invita din nou UDMR

"Doar USD are majoritatea necesara, extrem de fragila, de a guverna. Nu stiu daca va fi nevoie sau nu sa avem o majoritate mai larga, alaturi de grupul minoritatilor. Eu nu am ascuns, si mi-am atras critici extrem de dure, ca, impreuna cu Antonescu, in noiembrie 2012, am semnat un acord prin care aduceam UDMR la guvernare si nu m-am dezis de acest lucru chiar daca am fost criticat. UDMR nu a mai venit la guvernare pentru ca PNL si PC s-au opus, dar eu mi-am luat criticile de rigoare cu UDMR si nu am nicio problema de a le lua a doua oara. pentru mine este foarte important sa ma tin de cuvant la o hartie pe care am semnat-o si la un cuvant pe care l-am dat", a spus Ponta.

Ponta a precizat ca nu s-a dezis de hartia semnata, atunci, cu UDMR, care prevedea cooptarea minoritatii maghiare la guvernare si ca, pentru pace sociala, este extrem de important ca in structurile politice sa existe o minoritate, pentru a nu se radicaliza.

Ponta: Chitoiu poate a gresit cu Basescu-CEC, dar Gerea era de 3 luni, cand sa greseasca?

"Chitoiu poate ca a gresit ca a spus ca a vorbit cu Traian Basescu de CEC. Gerea venise de trei luni, nici nu avea cum sa greseasca. Stroe a fost o insistenta extraordinara din partea lui Antonescu, ca vrea el ministerul de Interne pentru Radu Stroe, care e prietenul lui si in care are incredere", a relatat Ponta. El a adaugat ca nu intelege cum, deodata, acestia s-au transformat in "oamenii lui".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, afirma ca, din cauza ca unii ministri ai formatiunii "au inceput sa se comporte mai curand ca niste functionari executanti ai ordinelor premierului" decat ca reprezentanti PNL, ei au fost schimbati si "de aici a inceput toata batalia".

Ponta: Acordul USL prevedea un singur post de vicepremier, al PSD, Antonescu m-a rugat pentru un post

Victor Ponta a spus ca acordul USL prevedea un singur vicepremier, post al PSD, dar ca liderul PNL, Crin Antonescu, l-a rugat sa aiba si liberalii o astfel de functie, iar pentru a pastra un echilibru a fost infiintat un al treilea post de viceprim-ministru, acordat lui Oprea. "Poate ne intoarcem la acordul USL, care prevede un singur vicepremier, pentru PSD. In acordul USL se prevede un singur vicepremier. Antonescu m-a rugat atunci, a zis ca vrea sa aiba si PNL un vicepremier, la Finante, pe Chitoiu, si atunci am spus ca, pentru a pastra echilibrul, il pun pe Oprea fara portofoliu. Asa au ajuns trei vicepremieri, in acord era unul singur", a spus Ponta.


 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Traian Basescu a convocat
Traian Basescu a convocat "o sedinta de lucru". Victor Ponta a fost invitat dar l-a trimis pe Gabriel Oprea

Presedintele Traian Basescu a convocat sambata o ”sedinta de lucru”, la care a fost invitat si premierul Victor Ponta, dar nu este vorba despre o sedinta CSAT, a precizat pentru MEDIAFAX Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al sefului statului.

Crin Antonescu:
Crin Antonescu: "L-am sunat pe Victor Ponta, nu mi-a raspuns". Luni se decide soarta USL si a Guvernului

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sambata ca in cursul zilei l-a cautat pe Victor Ponta pentru a vedea daca mai este cazul sa aiba o intalnire, avand in vedere ca el va fi plecat din tara luni.

Crin Antonescu, la emisiunea
Crin Antonescu, la emisiunea "Dupa 20 de ani": "Daca se rupe USL, cel mai corect ar fi sa avem alegeri anticipate"

URMARESTE INREGISTRAREA INTEGRALA. Crin Antonescu i-a transmis „un mesaj foarte simplu” premierului Ponta: Klaus Iohannis va fi viitorul premier al Romaniei, iar el, Victor Ponta, va mai ramane la Palatul Victoria „cel mult pana in toamna”. 

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.