Variantele PNL pentru Ministerul Transporturilor,dupa condamnarea lui Fenechiu la 5 ani cu executare

×
Codul embed a fost copiat

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi este dat ca favorit la conducerea Ministerului Transporturilor.

Surse din PNL sustin ca parlamentarul il va inlocui pe Relu Fenechiu, insa decizia va fi luata abia saptamana viitoare.

De altfel, premierul este de acord cu aceasta propunere, mai ales ca Ovidiu Silaghi a mai condus institutia anul trecut.

In PNL se vorbeste si despre o varianta de rezerva: Mugur Cozmaniciuc, un apropiat al lui Relu Fenechiu.

Liderii PNL isi vor intrerupe vacanta, martea viitoare, pentru a gasi un inlocuitor pentru Relu Fenechiu la Transporturi, dupa revocarea acestuia din Cabinet.

Citește și
fenechiu
Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani cu EXECUTARE. Sentinta este definitiva
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Este un post care apartine PNL si il vom pastra. Marti vom anunta inlocuitorul la Transporturi al lui Fenechiu. Fiind un partid mare, PNL are variante", a declarat Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL.

Surse liberale sustin ca presedintele Crin Antonescu are deja un favorit, motiv pentru care decizia de saptamana viitoare ar putea fi o simpla formalitate. Este vorba despre deputatul liberal de Satu Mare, Ovidiu Silaghi, in varsta de 51 de ani.

"Va trebui sa luam in considerare experienta, competenta si compatibilitatea cu postul respectiv", a mai declarat Mihai Voicu.

Avantajul lui Silaghi este ca a mai condus Ministerul Transporturilor, anul trecut, in primul guvern USL. De altfel, sustin aceleasi surse, si Victor Ponta si-ar fi dat acordul pentru o eventuala decizie de numire a acestuia. Singurul lucru notabil din perioada mandatului lui Silaghi la Transporturi a fost inaugurarea autostrazii Bucuresti - Ploiesti.

A parasit insa ministerul in decembrie 2012, dupa ce, cu o luna inainte, Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pentru o diferenta de 200 de mii de lei intre cheltuielile facute si veniturile realizate. In urma cu trei luni, a scapat de aceasta problema, dupa ce a castigat procesul cu ANI.

Aceleasi surse din PNL sustin si ca liderii partidului din Moldova ar putea sa il propuna ca ministru pe tanarul deputat de Iasi Mugur Cozmanciuc. In varsta de 35 de ani, acesta este finul lui Fenechiu, care l-a ajutat in cariera politica. Anul trecut, Fenechiu l-a propulsat pe Cozmanciuc secretar de stat la Ministerul Mediului, iar pe sotia acestuia a numit-o sefa Corpului de Control in ministerul Transporturilor.

Totusi, aceasta varianta nu ar avea sustinerea lui Victor Ponta. In plus, numele noului ministru de la Transporturi ar trebui sa fie si pe placul presedintelui Traian Basescu, care poate refuza, o singura data, o nominalizare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ce s-a intamplat in
Ce s-a intamplat in "Dosarul Transformatorul", motivul pentru care Relu Fenechiu a fost condamnat

Liberalul Relu Fenechiu paraseste Guvernul Ponta in ziua in care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Tranformatorul", dupa ce a fost sustinut pana in ultima clipa atat de catre Crin Antonescu si Victor Ponta.

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani cu EXECUTARE. Sentinta este definitiva
Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani cu EXECUTARE. Sentinta este definitiva

Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Transformatorul". Fostul ministru mai este obligat de instanta sa plateasca si trei milioane de lei daune materiale.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.