Ungureanu: Guvernul va face un punct de vedere foarte consistent referitor la ACTA

Dată publicare: 15-02-2012 15:05
Dată actualizare: 20-06-2012 02:57


Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca Guvernul va face un punct de vedere foarte consistent referitor la Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA).

Intrebat de un jurnalist ce parere are Guvernul Ungureanu despre ACTA, premierul a raspuns: "Pentru aceasta vom face un punct de vedere foarte consistent, fiti convins".

Reprezentanti din 22 de state membre UE si Uniunea Europeana au semnat, la sfarsitul lui ianuarie, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra insa in vigoare fara aproarea Parlamentului European. Scopul acordului (intre UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore, Coreea de Sud si Elvetia) este, potrivit PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuala, inclusiv online, si de a combate contrafacerea si pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzica si filme.

Statele semnatare ale ACTA vor trebui sa aplice "sanctiuni juridice eficace" in cazul distribuirii, importului, radiodifuzarii sau televizarii, distribuirii unor opere, interpretari sau fonograme stiind ca informatiile privind regimul drepturilor de autor in format electronic au fost eliminate.


VIDEO PROTVPLUS.RO