Un militar pensionar catre Basescu: "Tu esti fara onoare!"

18-01-2011 00:00

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a primit zeci de mesaje furioase de la militari. Unul dintre ele era extrem de dur: "Tatal tau militar, mama ta pensionara, tu fara onoare!" si a fost transmis printr-o scrisoare de catre un colonel in rezerva.

Seful statului a marturisit ca s-a interesat de cazul colonelului si ca a aflat ca din 4.300 de RON, primise 1.500. "Sigur ca pentru om a fost un adevarat soc. Pe urma m-am interesat, am cerut sa recalculeze, am constatat ca pensia pe care trebuia s-o primeasca era 3.989 de lei, deci pierdea vreo 400 de lei la pensie", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat in legatura cu recalcularea pensiilor militarilor ca responsabilitatea este "partajata", mentionand ca este vorba despre o lipsa de comunicare a institutiilor.

El a mai spus ca daca se incepea la 1 septembrie, situatia ar fi fost mult mai buna azi, „dar dupa razboi, multi viteji...”, afirmand ca el isi da „cu parerea acum”, dupa ce a vazut ce a iesit.

Presedintele a spus ca a primit zeci de mesaje de la militari in care acestia se declarau nemultumiti de situatie. "Am primit zeci de mailuri de la ofiteri in rezerva, care nu se adresau ministrului, se adresau comandatului fortelor armate si intrebarea de fond era «de ce ne umiliti?». Chestiuni extrem de sensibile la militari, care m-au marcat si pe mine. Au fost mesaje intr-un aer absolut militar si decent, au fost si mesaje foarte furioase".

"Trebuie sa va spun ca celor care ma jigneau le-am raspuns, asteptand un feedback. M-am interesat, pentru ca-si dadeau numele si prenumele, si care este pensia lor recalculata", a mai spus Basescu.

Pensii miscorate, datorii la banci. Ce pot face militarii rezervisti

Traian Basescu: Foarte putine dintre pensiile militarilor vor scadea

 

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO