UDMR nu este de acord cu marirea cotei unice de la 16 la 22 la suta


Ultimul update: Duminica 27 Octombrie 2013 00:32
Data publicarii: Joi 24 Octombrie 2013 15:13
Categorie: Stiri Politice
Laszlo Borbely - 2

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, afirma ca formatiunea sa nu este de acord cu marirea cotei unice de la 16 la 22 la suta, potrivit unei variante care ar fi fost discutata de liderii USL.

Laszlo Borbely a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca reprezentantii Uniunii nu sunt de acord cu

ideea de marire a cotei unice de la 16 la 22 la suta

, aratand ca aceasta "a functionat bine" si a asigurat o stabilitate.

"Nu suntem de acord cu marirea cotei unice. Pentru ca a functionat bine, e stabilitate si ceea ce pagubeste Romania cel mai mult este ca schimbam tot timpul legislatia. Deci, aceasta cota unica a functionat bine, nu trebuie schimbata", a spus Borbely.

Chestionat cu privire la cealalta masura care ar fi avuta in vedere de Guvern, potrivit unor surse din USL, de scadere a TVA cu doua puncte procentuale, Borbely a aratat ca discutia este "mai complexa".

"Daca vorbim de 2016, va inchipuiti cate discutii vor fi pe tema aceasta", a mai spus el.

Surse din USL au declarat pentru MEDIAFAX ca liderii USL au vorbit la finalul ultimei sedinte a coalitiei guvernamentale despre varianta reducerii TVA si cresterii cotei unice in contextul discutiilor legate de constructia bugetara pentru anul 2014.

Discutia ar fi avut loc, potrivit surselor citate, la finalul sedintei USL de vineri, cand a venit vorba despre modul in care se va construi bugetul de stat pe anul 2014 si despre necesitatea unor fonduri suplimentare.

In acest context, premierul Victor Ponta ar fi avansat ideea cresterii cotei unice, in prezent de 16 la suta, dar si a reducerii TVA, care acum este de 24 la suta. O varianta a fost ca acestea sa ajunga la acelasi nivel.

Conform surselor din USL, a fost vehiculat un cuantum de 20 sau 22 la suta pentru cota unica, respectiv pentru TVA sau o aducere a ambelor la un acelasi nivel, in functie de eventuale simulari realizate pentru bugetul pe 2014.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a admis miercuri seara ca a existat o discutie la nivelul USL despre cresterea cotei unice, dar una "informala" si "ipotetica", mentionand ca nu a fost avansata insa ca propunere din partea PSD sau a PNL si nimeni nu a sustinut-o.

Sursa: Mediafax

Crin Antonescu: Nimeni din USL nu a venit sa spuna
Calcul: cat ar scadea salariul mediu in Romania, daca ar creste cota unica
Surse Mediafax: Liderii USL au discutat despre cresterea cotei unice si scaderea TVA pentru 2014
VIDEO PROTVPLUS.RO