UDMR despre Borboly: Reluarea cercetarilor inaintea Congresului Uniunii nu este intamplatoare

14-05-2013 08:05


Borboly Csaba

UDMR sustine, intr-un comunicat referitor la retinerea presedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba, de catre DNA, ca reluarea cercetarilor "intr-un caz care dateaza de mai multi ani" cu doar 2 saptamani inainte de Congresul Uniunii nu este intamplatoare.

"Consideram de neacceptat si deloc intamplator faptul ca, la numai doua saptamani inaintea congresului UDMR de la Miercurea Ciuc, Directia Nationala Anticoruptie a reluat cercetarile intr-un caz care dateaza de mai multi ani", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit comunicatului UDMR, semnat de liderul formatiunii, Kelemen Hunor, Borboly Csaba este "un politician care munceste de multi ani in interesul comunitatii, in calitate de presedinte de Consiliu Judetean, de lider UDMR, pentru bunastarea si siguranta comunitatii din judetului Harghita".

"UDMR a aflat cu stupoare ca Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita, a fost retinut de DNA. Uniunea este solidara cu Borboly Csaba. Este vorba despre un politician care munceste de multi ani in interesul comunitatii, in calitate de presedinte de Consiliu Judetean, de lider UDMR, pentru bunastarea si siguranta comunitatii din judetul Harghita. UDMR nu intelege cele intamplate azi. Suntem convinsi ca Borboly Csaba a procedat legal pe tot parcursul activitatii sale. Noi credem in nevinovatia sa. Avem incredere ca DNA va da publicitatii cat mai curand detaliile acestui caz stupefiant si va inlatura pata de pe reputatia lui Borboly Csaba", se arata in comunicat.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a fost retinut, luni, de catre procurorii DNA, fiind suspectat de fapte de coruptie.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO