Traian Basescu si Victor Ponta vor face hora impreuna, de Ziua Unirii

17-01-2011 00:00

Traian Basescu si Victor Ponta

Cei doi "dusmani" politici, Traian Basescu si Victor Ponta, se vor vedea pe 24 ianuarie mai mult decat intr-o luna de zile. Ei vor participa la manifestarile organizate pentru Ziua Unirii atat la Focsani, cat si la Iasi.

Primul care a anuntat, oficial, prezenta celor doi la Iasi a fost primarul orasului, Gheorghe Nichita.

El a precizat ca presedintele Traian Basescu si liderul PSD Victor Ponta au raspuns afirmativ invitatiei autoritatilor locale de a participa la manifestarile care vor avea loc in Piata Unirii.

In cadrul acestor evenimente vor avea loc discursuri ale oficialitatilor, depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii, iar apoi .. Hora Unirii.

Conform Mediafax, primaria Iasi a alocat un buget de 500.000 de lei pentru actiunile care vor avea loc in oras de Ziua Unirii.

Anul trecut, Ziua Unirii a fost marcata la Iasi printr-o ceremonie la care a fost prezent si seful statului Traian Basescu. Festivitatile au fost insa scurtate din cauza frigului, la Iasi inregistrandu-se in ziua respectiva minus 25 de grade.

Tot pe 24 ianuarie, anul acesta, seful statului si Victor Ponta se vor afla si la Focsani.

Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. El sustine ca presedintele Traian Basescu si liderul PSD Victor Ponta vor veni la Focsani, pe 24 ianuarie, pentru a participa la manifestarile de Ziua Unirii.

De asemenea, conform Mediafax, administratia judeteana a mai trimis invitatii premierului Emil Boc, tuturor ministrilor din Guvern, precum si liderului PNL, Crin Antonescu, si presedintelui PC, Daniel Constantin.

La Focsani, manifestarile dedicate aniversarii a 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane se vor desfasura in Piata Teatrului "Maior Gheorghe Pasatia", unde discursurile oficialitatilor vor fi urmate de Hora Unirii.

Mai multe detalii si pe Mediafax.

 

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO