Teodorovici cere o restructurare a Guvernului: "Poate sunt prea multe ministere"

Eugen Teodorovici, Viorica Dăncilă
Agerpres

Ministrul Finanțelor crede că se impune o remaniere, dar și o restructurare a Guvernului condus de Dăncilă, lăsând să se înțeleagă că, în opinia sa, sunt prea multe ministere și secretari de stat.

Eugen Teodorovici a susținut, marți seară, că o remaniere ar fi indicată cât mai repede, dar şi o restructurare a Guvernului, atunci când Parlamentul se va întoarce din vacanţă, în cazul în care nu va fi convocat mai repede, pe final de august.

"O remaniere ar fi indicată mai repede şi o restructurare a Guvernului, atunci când, desigur, Parlamentul se va întoarce din vacanţă, sau dacă nu va fi convocat poate mai repede, pe final de august. Ar fi cel mai bine, pentru că, de ce faci o remaniere? Să aduci un ministru mai performant decât cel care este astăzi în poziţie.(..) Poţi face ambele. Şi remanierea şi partea de restructurare. Acolo unde nu schimbi ministerele şi se impune o anumită remaniere, atunci poţi face remaniere. Diferenţa o faci în luna august cum spuneam, la final, pe restructurare, astfel încât oamenii să se apuce de treabă. Adică nu faci în toamnă ca să se apuce oamenii când?", a precizat Teodorovici.

De ce s-ar impune o restructurare a Guvernului

 

El a vorbit despre prezentarea unui plan de măsuri pe care le consideră de bun simţ, arătând că, aşa cum o companie privată poate decide o eficientizare a activităţii, şi statul poate face acest lucru, dacă se consideră, de exemplu, că într-un minister structura este supradimensionată sau numărul de secretari de stat prea mare.

Citește și
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

"Pe partea de cheltuieli publice: nu ne obligă legea şi bunul simţ, că acei bani vin din zona privată? Dacă o companie privată are un surplus sau o cheltuială care nu se justifică sau poate face o eficientizare a activităţii în firmă, nu o face? O face. Şi eu spun că poate ministerul acesta are o structură supradimensionată, poate numărul de ministere este foarte mare, poate numărul de secretari de stat este foarte mare. Secretari de stat care aduc după sine şi cabinete de consilieri, deci cheltuieli în lanţ. Nu e normal să le spunem că trebuie să fie aliniate la situaţia actuală?", a arătat ministrul.

El a precizat că, în condiţiile în care nu se vor lua astfel de măsuri de restructurare, efectele negative vor fi generate ani la rând. Ministrul a subliniat, de asemenea, că măsurile vizează administraţia publică centrală, ministere sau agenţii, şi nu alţi reprezentanţi ai sectorului bugetar precum Poliţie, Armată, Educaţie sau Sănătate.

"Dacă la Ministerul Economiei avem mii de companii în subordine care nu-şi justifică prezenţa în economie de ce să le ţinem în mod inutil? Astfel de măsuri, dacă nu se iau astăzi, ele vor produce efecte negative pentru ani de zile. Acele companii de care vorbesc sunt companii care poate au un singur angajat, nu au activitate şi atârnă de ani de zile în mod nejustificat. Sunt foarte multe astfel de situaţii. Nu mă pot gândi că un om merge de dimineaţă până noaptea la serviciu, aduce un ban familiei, nu contează că e de stânga sau de dreapta, munceşte pentru bani. Şi să mă uit în administraţie când o persoană stă, dacă stă, până la ora 16:00 şi cât stă la program poate face altceva decât ce trebuie să facă. Nu pot accepta acest lucru. Cu ocazia rectificării bugetare vom veni şi cu un plan de măsuri pe care o să-l prezentăm doamnei prim ministru şi Guvernului pentru a fi asumate. Repet, sunt măsuri nu pentru că nu sunt bani, sunt măsuri de bun simţ care trebuie luate indiferent dacă ai bani sau nu", a mai sus Eugen Teodorovici.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Poprirea conturilor se va face electronic. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor
Poprirea conturilor se va face electronic. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că miercuri, în şedinţa de Guvern, va prezenta modul în care va fi efectuată, electronic, poprirea conturilor, această modificare legislativă urmând să fie făcută din iulie.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO
Scandal cu iz electoral. Un candidat la o primărie din Sibiu a fost bătut cu biciul de fratele edilului | VIDEO

Scandal uriaș în localitatea Brădeni din juțelul Sibiu, după ce Dan Braga, candidatul PSD la primărie, a filmat în curțile familiei actualului edil, fără să-i ceară acordul acestuia.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat.