Sorina Placinta povesteste ce s-a intamplat in Parlament, cand a plans in fata Elenei Udrea

Sorina Placinta

Senatorul PDL Sorina Placinta s-a hotarat sa povesteasca pe blogul personal ce s-a intamplat in ziua votarii motiunii de cenzura, cand a plans in plenul Parlamentului in fata liderului PDL Bucuresti, Elena Udrea.

"Nici acum nu stiu daca e necesar sa dau explicatii pentru ceea ce mi s-a intamplat in plen in ziua votului motiunii. Dar, pentru ca multa lume asteapta sa afle de la mine motivul pentru care am plans si ce anume a declansat aceasta reactie, voi spune totusi cateva cuvinte. Sunt om. Nu exista politicieni-roboti, nici oameni de afaceri roboti si nici mame robot. Suntem oameni si exista momente in viata cand simti ca nu mai poti, ca nimic nu are rost si ca, uneori, e chiar mai bine sa pui un punct, sa tragi o linie si sa recunosti ca te afli la capatul puterilor. Intr-o zi atat de tensionata ca aceea, eu asta am simtit."

Asa isi incepe explicatia Sorina Placinta, pe blogul personal. Ea lasa de inteles ca, in acea zis, se hotarase sa voteze pentru demiterea Guvernului Ungureanu - asa cum, de altfel, a si anuntat public, in acea zi.

"Nu am sa neg niciodata ca il apreciez pe Mihai Razvan Ungureanu pentru ceea ce a incercat sa faca. Cred insa ca mandatul lui a venit cumva si prea devreme si prea tarziu. Noi, PDL-ul, am uitat, prinsi in valtoarea guvernarii, ca suntem o echipa. Pentru ca am fost. Fiecare a actionat asa cum a crezut de cuviinta, ca intr-un organism ale carui molecule s-au dezintegrat, pierzand comunicarea, legatura si, mai ales, intelegerea. De aceea cabinetul lui Razvan Mihai Ungureanu mi s-a parut ca nu are nicio sansa. Parlamentul este institutia cheie a democratiei, iar MRU nu ca nu avea opozitie, nu avea nici macar o sustinere coerenta, ceea ce era rau pentru tara." - afirma senatorul PDL.

"La discutia cu Elena Udrea am cedat. Emotional. Elena este o persoana pe care o respect. Munceste, nu se da in laturi, incaseaza cu eroism as putea spune, merge mai departe. Personalitatea ei puternica are insa si un revers, pentru ca traim intr-o lume profund misogina care inca nu da femeilor dreptul la lidership cu adevarat. Reversul este ca a trebuit sa faca de multe ori de una singura treaba unei echipe intregi. Iar noi, la Bucuresti, n-am putut creste lideri. Acest esec ne va costa pe termen lung mult mai mult decat un executiv picat la o motiune.

Citește și
Danae Rodriguez
Povestea care te va impresiona pana la lacrimi. Ce se ascunde in spatele acestei fotografii
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

E nevoie de o discutie onesta in partid. E nevoie de o comunicare robusta cu publicul si in spiritul adevarului. Eu am trait dureros, pe pielea mea, dezinformarea si intoxicarea pe surse. " - mai spune Sorina Placinta, care afirma in continuare ca atat ea, cat si sotul si fiul ei, au fost victime ale atacurilor din media.

"Insa in spatiul public am inghitit prea mult si nimeni din echipa mea n-a iesit sa spuna, domnilor, eu o cunosc pe femeia aceasta, ii cunosc familia si stiu ce fel de om e. Nu. Nimeni." - scrie pe blog parlamentarul PDL.

Ea isi incheie postarea precizand ca nu stie "ce va face in continuare"...

Elena Udrea neaga, intr-o postare pe Facebook, ca ar fi amenintat-o pe Sorina Placinta

"Dezmint categoric prostiile spuse de Victor Ponta. Niciodata nu as putea sa o amenint pe Sorina Placinta sau pe oricine altcineva sa voteze sau nu motiunea de cenzura. Sorina e un om la care tin foarte mult. Am investit foarte multa incredere in ea si ma bucura faptul ca nu a votat motiunea", a scris recent pe Facebook Elena Udrea.

Ea sustine ca Victor Ponta "dezinformeaza ca de obicei". "Nu e decat un trist politruc care se deda la intoxicari dintre cele mai grosolane", conchide Udrea.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a sustinut, vineri, de la tribuna, ca senatorul Sorina Placinta a fost amenintata, in plen de catre liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea. El i-a cerut premierului Ungureanu sa ia act de faptul ca senatorul Sorina Placinta a fost amenintata, in plen, de catre Elena Udrea. "Sorina Placinta a fost amenintata de doamna in alb, doamna Alba ca Zapada Elena Udrea, sub privirile noastre, chiar in sala de plen", a spus Ponta.

De asemenea, deputatul Lia Olguta Vasilescu a urcat dupa Ponta la tribuna si a spus ca Sorina Placinta a fost sechestrata, fiind incuiata in cabinetul deputatei PDL, Raluca Turcan.

Reactiiile celor doi reprezentanti ai PSD au avut loc dupa ce au circulat informatii privind trecerea Sorinei Placinta la PNL, ulterior, presa difuzand imagini din sala de plen in care aceasta discuta plangand cu Elena Udrea. Dupa aceasta discutie, Placinta a parasit plenul, spunandu-le ziaristilor pe un ton agresiv: "Intrati in vietile oamenilor, nu pastrati nicio clipa nimic privat. Da, pe dumneavoastra, pe ziaristi (sunt suparata, n.r.)!".

Intrebata insistent de ce a plans in plen, Placinta a raspuns: "Am plans in plen pentru ca ma doare burta, pentru ca nu va mai saturati sa umblati dupa familia mea, dupa familiile tuturor".

Reporterii au intrerupt-o si au intrebat-o daca a fost amenintata.

"Pe mine in secolul XXI nu ma poate ameninta nimeni! Ati incercat dumneavoastra si ati facut-o suficient cu fiul meu", a adaugat Placinta, care a vrut sa plece si le-a cerut celor care o insoteau sa inchida usa.

Reporterii au mai apucat sa o intrebe daca va vota motiunea, la care ea a raspuns: "Da, votez!".

Ea nu a mai participat la votul asupra motiunii de cenzura a USL.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Probabil cea mai dezastruoasa luna de miere. Cosmarul prin care au trecut doi miri ghinionisti
Probabil cea mai dezastruoasa luna de miere. Cosmarul prin care au trecut doi miri ghinionisti

Si-au organizat nunta visurilor, iar apoi si-au rezervat bilete la un hotel de lux din Rhodos. Cuplul de tineri proaspat casatoriti din Marea Britanie a trait insa surpriza vietii atunci cand a ajuns la destinatie.

Povestea care te va impresiona pana la lacrimi. Ce se ascunde in spatele acestei fotografii
Povestea care te va impresiona pana la lacrimi. Ce se ascunde in spatele acestei fotografii

In decembrie anul trecut, adolescenta din fotografie a fost implicata intr-un accident rutier impreuna cu familia ei. Tatal tinerei din Minnesota, SUA, a fost grav ranit.

Udrea, pe Facebook: Nu am amenintat-o pe Sorina Placinta
Udrea, pe Facebook: Nu am amenintat-o pe Sorina Placinta

Liderul PDL Bucuresti Elena Udrea neaga, intr-o postare pe Facebook, ca ar fi amenintat-o pe Sorina Placinta, asa cum a sustinut presedintele PSD Victor Ponta.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.