Când va trece România la moneda euro. Anunțul făcut de premierul Viorica Dăncilă

Ultima actualizare: 30-01-2019 16:41

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul pe care îl conduce își asumă obiectivul de adoptare a monedei euro de către România în anul 2024.

”Adoptarea monedei euro este un proiect complex, de mare anvergură, care trebuie temeinic pregătit prin implicarea specialiștilor, a mediului academic, patronatelor, sindicatelor, partidelor politice, societății civile și desigur a tuturor instituțiilor cu responsabilități în domeniu.” - a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Viorica Dăncilă a mai spus că România trebuie să înceapă să se pregătească pentru adoptarea în 2024 a monedei euro.

”Implicit, ne asumăm obiectivul de adoptare a monedei euro de către România în anul 2024. Pentru ca aderarea la moneda euro să aducă beneficii românilor, este esențial să pregătim intrarea în etapa premergătoare, respectiv în mecanismul european al ratelor de schimb și să luăm măsurile necesare pentru creșterea competitivității și asigurarea creșterii economice sustenabile.” - a mai spus Dăncilă.

În schimb, premierul nu a spus niciun cuvânt despre scandalul Guvernului cu primarii, din cauza bugetului de stat pe 2019.

Înainte să înceapă ședința de Guvern, o delegaţie a Asociaţiei Municipiilor din România a fost la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă pe tema proiectului legii bugetului pe 2019.

Din delegaţie au făcut parte preşedintele AMR, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Edilii au acuzat Executivul că a tăiat din sumele strânse de primarii și că a lăsat administrația locală în imposibilitatea de a funcționa. Legea Bugetului de stat ar trebui adoptată în această săptămână. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO