Scandalul Bogdan Olteanu. Basescu lauda DNA-ul, iar Ponta ataca PNL-ul: "In 2008, Alinuta isi bea cafeluta cu inculpatul"

basescu - ponta

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, si fostul premier Victor Ponta comenteaza actiunea procurorilor DNA de retinere a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, este ”un trofeu major”, precizand ca actiunea procurorilor anticoruptie este ”credibila si exclude suspiciunea ca DNA face un joc politic”, dat fiind faptul ca nu s-a ”facut spectacol” la televiziuni cu acesta incatusat sau cand ajunge la sediul DNA.

”Bogdan Olteanu, un “trofeu major” retinut de DNA. Fara documente din dosar date presei; fara spectacolul sosirii la DNA transmis in direct; fara spectacolul iesirii din DNA incatusat si transmis in direct de toate televiziunile de stiri; un comunicat sec despre acuzatii si fara ... «cu sprijinul SRI»”, a scris fostul presedinte pe Facebook, conform news.ro.

Basescu subliniaza ca, in cazul lui Olteanu, nu ”s-au regizat conditii” pentru ca acesta sa fie ”judecat de popor”.

”Nu s-au regizat conditii pentru ca acuzatul sa fie «judecat de popor», sa se creeze presiune pe judecatori in vederea arestarii preventive, acuzatului i s-au respectat dreptul constitutional la aparare si dreptul la imagine. De aceea actiunea DNA, cel putin pentru mine, este credibila si exclude suspiciunea ca DNA face un joc politic”, sustine fostul presedinte.

Citește și
Alina Gorghiu, PNL FOTO AGERPRES
Reactia liberalilor, dupa ce fostul lor coleg Bogdan Olteanu a fost retinut de DNA: "Cine a gresit, trebuie sa plateasca"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

El adauga insa ca ”vor trece ani multi pana cand pseudo-justitia de sub sigla de pe sediul DNA, practicata in 2015 si inceputul lui 2016 sa fie stearsa de pe obrazul justitiei, chiar daca poporul a aplaudat frenetic”.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost retinut de procurorii DNA, joi noapte, pentru ca ar fi solicitat si primit de la un om afaceri, in 2008, cand era presedinte al Camerei Deputatilor, un milion de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului pentru numirea guvernatorului Deltei Dunarii, anunta DNA.

La randul sau, fostul premier Victor Ponta ii critica pe liberali si ii compara cu Partidul Comunist al Uniunii Sovietice din vremea lui Stalin, dupa ce PNL a emis un comunicat de presa referitor la retinerea lui Bogdan Olteanu, fost membru al partidului. Ponta mai spune ca nu stie daca viceguvernatorul BNR a luat sau nu bani de la Sorin Ovidiu Vintu.

”Eu v-am spus de mult timp ca noul PNL este de fapt PCUS (Partidul Comunist al Uniunii Sovietice din vremea lui I V Stalin)! PCUS dadea un comunicat de sustinere de fiecare data cand Stalin trimitea in Siberia (sau in fata plutonului de executie) un lider care pana cu cateva zile inainte era mare «stab» in Partid!”, scrie Ponta pe Facebook.

Fostul premier subliniaza ca nu stie daca Olteanu a primit sau nu bani de la Vintu, dar aminteste ca numele viceguvernatorului BNR a fost vehiculat ca posibila propunere pentru functia de premier, in noiembrie anul trecut, dupa ce el a demisionat.

”Bogdan Olteanu a fost presedintele Camerei Deputatilor din partea PNL si este (inca) viceguvernator al BNR din partea PNL. Habar nu am daca a luat sau nu bani de la SOV in campania electorala din 2008, dar sigur eu nu eram atat de apropiat atunci de Olteanu cum erau alti liberali (de exemplu Gorghiu, Misu Voicu, Atanasiu, Catalin Predoiu, etc) si daca s-au dat bani in campanie a fost sa se aleaga si respectivii deputati! Anul trecut in noiembrie dupa demisia mea s-a vorbit ca Bogdan Olteanu este propunerea PNL pentru premier, in oglinda cu Liviu Voinea propus de PSD (pana le-a spus clar Dl Iohannis sa termine cu propunerile ca decizia cu Ciolos era luata de mult, inca inainte de «Colectiv»)!”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta face referire si la relatia pe care ar fi avut-o Olteanu cu Alina Gorghiu.

”Olteanu a fost saltat aseara tarziu pentru ceva ce se spune ca a facut in 2008 (conform normelor democratice si statutului de drept «romanesc») si azi la prima ora, inainte sa bea cafeaua, tovarasa Gorghiu Dej a emis comunicatul de infierare a «coruptului»!!! Faptul ca in 2008 (cand se petreceau faptele incriminate) Alinuta isi bea cafeluta de dimineata chiar cu «inculpatul» este un detaliu irelevant pentru aceasta cauza!”, a scris Ponta.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ce scrie presa straina despre retinerea lui Olteanu. Reuters aminteste ca Romania este in topul celor mai corupte tari din UE
Ce scrie presa straina despre retinerea lui Olteanu. Reuters aminteste ca Romania este in topul celor mai corupte tari din UE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut joi noaptea pe viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, acuzat ca ar fi solicitat si primit in urma cu opt ani un milion de euro de la un om de afaceri, in timpul activitatii sale parlamentare.

Reactia liberalilor, dupa ce fostul lor coleg Bogdan Olteanu a fost retinut de DNA:
Reactia liberalilor, dupa ce fostul lor coleg Bogdan Olteanu a fost retinut de DNA: "Cine a gresit, trebuie sa plateasca"

PNL reactioneaza dupa "lovitura" data de procurorii anticoruptie, care l-au retinut pe fostul liberal Bogdan Olteanu, in prezent viceguvernator al BNR pentru presupuse fapte de coruptie.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, plasat in arest la domiciliu. Avocat:
Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, plasat in arest la domiciliu. Avocat: "A primit cu bucurie vestea"

Procurorii anticoruptie starnesc un tsunami la Bucuresti. Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu, iar acesta a declarat ca isi va da demisia din functie.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.