Scandal cu injurii si amenintari in instanta intre Vadim si Funar, din cauza unui steag istoric

Ultima actualizare: 27-10-2013 00:32

S-au incins din nou spiritele intre fostul presedinte PRM, Corneliu Vadim Tudor, si actualul lider al partidului, Gheorghe Funar.

Disputa pleaca de la un steag valoros folosit in revolutia din 1848 de Avram Iancu si care, putin a lipsit, sa nu fie vandut la o licitatie.

"Steagul a fost furat de europarlamentar din sediul partidului", sustine Gheorghe Funar. "Imi fac cruce, cu doua maini, iar pentru miniciunile astea, ii cer un milion de euro in instanta", a venit si replica lui Vadim Tudor. Una peste alta, instrainarea drapelului pe care si-l doreste si Ministerul Culturii a fost amanata.

Scandalul se invarte in jurul acestui steag, despre care se spune ca ar fi apartinut uneia dintre legiunile conduse de Avram Iancu in revolutia din 1848. Drapelul trebuia sa fie vandut in cadrul unei licitatii, insa totul a fost stopat dupa ce au fost depuse doua sesizari.

Una dintre ele il vizeaza pe euro-parlamentarul Corneliu Vadim Tudor, pe care actualul presedinte al PRM Gheorghe Funar il acuza fatis de furt.

Varianta lui Funar: obiectul a fost daruit partidului de un urmas al stegarului si a fost sustras apoi de Vadim Tudor care a incercat sa obtina cel putin 10 mii de euro.

Corneliu Vadim Tudor insista insa ca el a primit drapelul asa ca nu l-a furat dar nici nu l-a vandut.

"Este o noua porcarie a acestui impostor care este izolat acolo la Cluj in camasa de forta si pe care nu il baga nimeni in seama. Omul este bolnav psihic, a ramas cu obsesia lui Pristanda. In mintea lui, toata lumea trebuie sa fure steaguri. I-as carpi doua palme, scurt. Nu imi pierd timpul cu toti oligofrenii. I-am zis de altfel cand l-am intalnit la un proces: nu iti este rusine porcule sa apari in fata mea? Mi-ai ciugulit din palma, te-am facut senator.", a declarat Corneliu Vadim Tudor.

Scandalul merge si mai departe. Euro-parlamentarul sustine ca a depus deja o plangere penala pentru calomnie, iar Gheorghe Funar una pentru furt.

"Acest Funar s-a ales cu un nou dosar penal. Am sa-i cer 1 milion de euro despagubiri pentru calomnie. Acest impostor poate fi atata de dement, imi fac cruce pana la brau." - Vadim Tudor.

"Am impresia ca are putine cunostinte in domeniul juridic, este obligat sa depuna taxa de timbru de 100 de mii de euro. E dator vandut, si-a trecut averea pe numele fiicei mai mari. Bunurile mobile incearca sa le vanda la cine poate si sa fuga din tara sa nu schimbe parlamentul european pe cel de la Jilava.", a declarat si Funar.

Reprezentantii casei de licitatii au fost prinsi la mijloc.

"Asteptam aplanarea scandalului astfel incat obiectul sa fie scos din nou la vanzare pentru colectionari sau pentru stat daca isi doreste acest lucru.", spune Alexandru Baldea, directorul casei de licitatii.

Este vorba despre Ministerul Culturii. De altfel a doua plangere a fost facuta de reprezentantii statului. Expertii ministerului vor sa stabileasca autenticitatea drapelului, valorarea lui muzeala, pentru ca ulterior sa hotarasca daca piesa merita sa ramana sau nu in patrimoniu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO