Reacția lui Gabriel Oprea, după poza modificată în care dă mâna cu Obama

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Gabriel Oprea

Fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea susține că fotografia postată pe pagina sa de Facebook, editată astfel încât să pară că dă mâna cu Barack Obama, fost președine al SUA, spunând că „așa a primit-o”.

 

Contactat de Euronews pe Facebook Messenger, Gabriel Oprea le-a spus jurnaliștilor că a participat la o vizită oficială la Casa Albă, alături de președintele de la acel moment Traian Băsescu și Bogdan Aurescu, care era ministru al Afacerilor Externe.

„În acea încăpere, președintele Obama a dat mâna cu Băsescu, cu mine și cu Aurescu. Nu sunt nici fotograf și nici capabil să falsific poze. Această fotografie mi-a fost dată. Acesta este adevărul”, a mai spus Oprea pentru Euronews.

Publicația notează că Oprea a fost anterior cunoscut pentru că și-a plagiat teza de doctorat.

O fotografie postată, vineri, de Gabriel Oprea pe contul său de Facebook a stârnit controverse, după ar fi falsificat-o în Photoshop, astfel încât să pară că dă mâna cu președintele american de la acea vreme. Evenimentul a avut loc în 2011, însă în pozele postate pe site-ul președinției imaginile arată că Obama a dat, de fapt, mâna cu Traian Băsescu, președintele României la acel moment.

În mesajul care însoțește imaginea, Oprea evocă eforturile pe care le-a depus pe când era în funcţie în vederea unei consolidări a relaţiilor dintre România şi Statele Unite.

Internauții au observat presupusa strângere de mână şi poziţia„nenaturală” a mâinii lui Oprea, sugerând că acesta a trucat imaginea.

Și Traian Băsescu a reacţionat pe Facebook, susținând că aceasta este o încercare a lui Oprea de a reveni pe scena politică românească.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO