PSD, o nouă moțiune împotriva lui Voiculescu: ”E gol atât în suflet, cât şi în cap”

Dată publicare: 12-04-2021 12:39
Dată actualizare: 12-04-2021 13:05


Marcel Ciolacu

PSD va depune o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat preşedintele acestui partid, Marcel Ciolacu, în contextul scandalului provocat de evacuarea pacienților de la spitalul Foișor, criticată inclusiv de PNL.

 

În opinia celor din PSD, ministrul Vlad Voiculescu este responsabil ”de tot ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei”.

Am discutat astăzi în Biroul Politic Naţional despre situaţia absolut revoltătoare de la Spitalul Foişor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii. De asemeni, ținând cont de gravitatea situaţiei, cerem Biroului permanent al Camerei Deputaţilor ca în această săptămână să fie dat votul pe această moţiune simplă. Ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei. Nu se fac teste, a întrerupt testarea și în şcoli, mortalitatea a ajuns pe locul 10 mondial în România pe perioada pandemiei. Poate domnul Cîţu, primul-ministru al României, doreşte să ajungem pe primul loc. Doar asta ar justifica menţinerea în continuare al domnului ministru Vlad Voiculescu. Scuzele sale, pur şi simplu sunt penibile. Să ieşi şi să spui că cei care au fost internaţi şi evacuaţi noaptea din Spitalul Foişor erau fericiţi, pur şi simplu ne demonstrează că domnul Vlad Voiculescu e gol atât în suflet, cât şi în cap. Nu poţi susţine în faţa românilor care au văzut acele imagini că pacienţii care erau evacuaţi erau fericiţi.” - a spus Ciolacu.

În demersul din Parlament, PSD se bazează și pe scandalul care mocnește acum în interiorul coaliției de guvernare formată din PNL și USR-PLUS.

Premierul Florin Cîțu a vorbit, duminică, despre onoare, și a cerut demisia celor din spatele haosului de la Spitalul Foișor. În schimb, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a acuzat conducerea spitalului Foișor că a întârziat nepermis de mult externarea ori transferul pacienților, în vederea transformării unității în spital-suport COVID. 

”Mai mult, am văzut zilele acestea mulţi lideri PNL care au cerut demisia domnului ministru Vlad Voiculescu. Aşteptăm să vedem dacă sunt ipocriţi, şi în spaţiul public cer acest lucru, şi când vine votul în Parlament nu vor vota moţiunea simplă împotriva aceluiaşi ministru la care ei făceau referire. Aştept să văd grupul minorităţilor dacă vor mai susţine un asemenea impostor în fruntea Ministerului Sănătăţii în plină pandemie Și nu în ultimul rând aştept să văd atitudinea grupului UDMR, în frunte cu vicepremierul Kelemen Hunor, dacă mai este de acord să susţină un asemenea personaj în vârful Ministerului Sănătății. Cred că domnul Cioloş şi domnul Barna ar trebui dânşii să îl retragă pe domnul Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat de ce doar moţiune simplă şi nu una de cenzură, liderul PSD a răspuns:

Pentru că moţiuni simple avem voie să depunem mai multe în timpul unei singure legislaturi, chiar pentru același ministru, pe când moţiunea de cenzură avem dreptul să o depunem o singură dată și vrem să o pregătim mai bine”.

PSD a mai depus o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, în februarie, însă aceasta a fost respinsă. Pe de altă parte trebuie precizat faptul că adoptarea unei moţiuni simple de către Parlament nu atrage automat demiterea ministrului respectiv.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO