PSD depune moțiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii

Ultima actualizare: 28-04-2020 20:25
Marcel Ciolacu
Agerpres

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că parlamentarii social-democrați vor depune două moţiuni simple, la Senat şi la Camera Deputaţilor, împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii.

 

"Am hotărât să îi cerem ministrului Agriculturii să ne răspundă public la nişte întrebări. De ce continuă să permită exportul de cereale dacă ştie că România se va confrunta cu o penurie (...)? Care este cantitatea de cereale pe care România a exportat-o în perioada stării de urgenţă?

Ce cantitate de cereale se află în acest moment în rezerva de stat şi pentru cât timp ar ajunge populaţiei? Din informaţiile mele, este aceeaşi cantitate lăsată de PSD, prevăzută în normative, care ajunge pentru o lună. (...) De ce nu au returnat niciun leu din acciza de motorină pentru trimestrul 4 din 2019? (...) Sunt ferm convins că domnul ministru nu va răspunde, exact cum face şi domnul ministru Cîţu, aşa că - am hotărât cu colegii mei - vom depune două moţiuni simple, la Camera Deputaţilor şi la Senat, în ce îi priveşte pe ministrul de Finanţe şi al Agriculturii. Ţinând cont de faptul că domnul ministru Cîţu a mai trecut prin această procedură printr-o moţiune simplă la Senat, pentru domnia sa, de data aceasta, o să depunem la Camera Deputaţilor", a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a adăugat că Florin Cîţu "a transformat Ministerul Finanţelor într-o poştă".

"În ce priveşte site-ul domnului Cîţu, IMM Invest, acesta a fost copiat de la PSD. Îl regăsiţi în Ordonanţa de Guvern 110/2017. La fel cum domnul Orban a copiat programul de guvernare al PSD, pe care l-a folosit în Parlament, acelaşi lucru l-a făcut şi domnul Cîţu. Singura problemă este că l-a copiat prost. Nu a făcut o convenţie cu băncile foarte clară ca Ministerul de Finanţe să fie decidentul celor care accesează aceşti bani, aici vorbim de IMM-uri, vorbim de 60% din PIB şi vorbim de 60% din angajaţii din România. Băncile vor hotărî cine va primi şi cine nu va primi aceste credite. Fără un accept prealabil din partea băncii, degeaba accesezi site-ul domnului Cîţu. Domnul Cîţu primeşte pe acest site anumite documente, pe care le trimite către bănci pentru analiză. Acelaşi lucru putea să îl facă şi Poşta Română. (...) Este o abordare greşită", a menţionat Ciolacu, potrivit Agerpres.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!