PSD ar putea accepta un premier independent, daca ia Internele si Finantele

21-10-2010 00:00

Victor Ponta

PSD ar putea accepta un premier independent sau tehnocrat, cu conditia de a detine Internele si Finantele, pentru acest din urma minister fiind vizat Florin Georgescu.

Surse din PSD au declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca, daca o eventuala adoptare a motiunii de cenzura ar duce la varianta unei negocieri cu PNL pentru formarea unui guvern de criza, social-democratii vor accepta conditia formulata de Crin Antonescu in ceea ce priveste un premier independent sau tehnocrat.

Sursele citate au aratat ca PSD nu vizeaza functia de prim-ministru, atat din calcule politice, legate de expunerea mediatica si erodare electorala, cat si din cauza ca nu exista, intre liderii social-democrati, un candidat de prim-ministru care sa fie acceptat si de PNL.

In ipoteza unui guvern PSD-PNL, aceleasi surse au mai aratat ca PSD va insista, in schimb, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru care secretarul general Liviu Dragnea pare a fi candidatul ideal, precum si pentru Ministerul Finantelor, functie pentru care ar fi vizat viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, fost ministru de Finante in Guvernul Vacaroiu.

Antonescu: PNL are cel putin trei propuneri de premier independent

Sursa: Mediafax

Tags: premier, psd,


VIDEO PROTVPLUS.RO