Dragnea, întâmpinat de protestatari la Iași: ”Bine ai venit Nimicule în Moldova”. VIDEO

20-04-2019 11:35

Protest PSD Iasi

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost întâmpinat din nou de protestatari, la Iași.

Dragnea a mers sâmbătă la Iaşi, unde au avut loc alegerile pentru funcţia de preşedinte al filialei locale PSD.  A fost un singur candidat: Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

În fața Teatrului Luceafărul, unde a avut loc evenimentul, s-au adunat atât protestatari, cât și susținători ai PSD.

Viorica Dăncilă, prezentă și ea la întâlnire, a atacat opoziția, în timp ce Dragnea le-a vorbit oamenilor despre programul de tomate.

Desfășurarea evenimentelor live-update:

UPDATE 18:30 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că Guvernul va acorda subvenţii pentru încălzirea serelor pe timpul iernii, astfel încât producătorii români de legume să acopere consumul de pe piaţa internă.

El a afirmat, de asemenea, la Iaşi, că subvenţiile pentru tomate vor creşte, dar şi că vor fi create scheme de ajutor pentru producătorii altor tipuri de legume.

"Râdeau de noi când am vorbit de programul cu roşia, cu tomata. 90.000 de tone roşii în plus au apărut pe piaţă prin acest program. Ce înseamnă 90.000 de tone de roşii în plus? Înseamnă 90.000 de tone de roşii în minus din ceea ce venea în această ţară. Şi ştiţi bine că nu au niciun gust. În acelaşi timp, nu ştim foarte bine cât de mult rău ne fac şi nu numai roşiile, toate legumele. Programul va continua. Vom mări subvenţia pentru cei care produc tomate, vom extinde subvenţia şi pentru celelalte legume, vom extinde subvenţia pentru a avea sere încălzite şi solare încălzite pentru a încerca să acoperim şi celelalte cinci luni de iarnă, unde magazinele noastre sunt pline de produse proaste", a afirmat Dragnea.

UPDATE 17:00 Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că, deşi militează pentru unitate, nu va putea niciodată să ajungă la un consens cu cei care se poziţionează împotriva României.

Ea s-a referit la liderii partidelor de opoziţie, despre care a spus că şi-ar dori să îi "premieze" pentru "defăimarea" României în Uniunea Europeană.

"Îmi place întotdeauna să vorbesc despre echipă, să vorbesc despre unitate, să vorbesc despre consens, să vorbesc despre echilibru, dar nu o să pot niciodată să am consens cu cei care se poziţionează împotriva României. Am fost europarlamentar nouă ani. Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat pe parcursul acestor ani a fost un premiu de excelenţă pe care l-am primit pentru promovarea României în Uniunea Europeană. Acum, ca prim-ministru am toată deschiderea să dau un premiu celor de la PNL, de la USR, de la PLUS minus, pentru defăimarea României în UE, pentru că aceşti oameni nu au ratat niciun moment pentru a-şi vorbi de rău ţara", a afirmat Dăncilă.

Prim-ministrul şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că opoziţia a cerut în Parlamentul European sancţionarea României, menţionând că sancţiunile sunt plătite tot de cetăţenii români.

UPDATE 15:00 Sute de protestatari au venit în fața Teatrului Luceafărul pentru a scanda împotriva lui Liviu Dragnea și a Partidului Social Democrat. Câteva dintre mesajele lor:

”Veniți cu noi, vă fură și pe voi”.

”Bine ai venit Nimicule în Moldova”.

”PSD, ciuma roșie”.

”Hoții la închisoare, nu la guvernare”.

De cealaltă parte se află susținătorii PSD, care au pancarte cu sloganul partidului pentru alegerile europarlamentare:”România merită mai mult”.

Liderul PSD a fost întâmpinat de aceștia cu muzică de fanfară, în aplauzele mulţimii.

Dragnea participă la Conferinţa organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, în cadrul căreia va fi stabilită noua conducere. Liderul PSD este însoţit de premierul Viorica Dăncilă, de secretarul partidului, Codrin Ştefănescu, dar şi de miniştrii Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc, Marius Budăi, Alexandru Petrescu.

Pentru preşedinţia organizaţiei PSD Iaşi există o singură candidatură, cea a preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa, care este şi preşedinte interimar al filialei. El l-a înlocuit în funcţie pe primarul Iaşiului, Mihai Chirica, exclus în 2018 din PSD.

 

Dragnea, probleme și la Botoșani

 

Liderul social-democraţilor şi-a anunţat prezenţa sâmbătă la Iaşi, unde au loc alegerile pentru funcţia de preşedinte al filialei locale PSD. 

De la ora 14:00 a fost anunţat pe Facebook şi un protest, intitulat “Ia:și du-te, Dragnea!”, tot la Teatrul Luceafărul.

Vineri, Liviu Dragnea a participat la o reuniune similară la Casa de Cultură din Botoşani, unde a intrat pe uşa din spate, pentru a evita întâlnirea cu protestatarii adunaţi în faţa clădirii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO